Omroep MAX: Lekker weertje!

VLISSINGEN – Het is tijd om de tv op Oroep Max te zetten, want op dinsdag 2 juni om 21.20 uur start het enige seizoen waarin álle weertypen voorbijkomen: seizoen twee van Lekker Weertje. De eerste aflevering van dit nieuwe seizoen speelt zich af in Zeeland. De opnames zijn gemaakt op onder andere Deltapark Neeltje Jans, KNRM station Neeltje Jans, Fort Rammekens, in Dishoek en bij het Zeeuws Maritiem museum muZEEum.

Mooie locaties, luchtige gesprekken en populairwetenschappelijke openbaringen zijn de ingrediënten van het nieuwe seizoen van Lekker Weertje. Waar andere programma’s stoppen als de weersomstandigheden bar worden, gaan Philip en Erwin door. Ze staan op plekjes waar je hart van gaat zingen. Zoals Philip Freriks zegt in de eerste aflevering: “Mooi hè, dit is het einde van de Zeeuwse wereld. Nog even Erwin en je begint het Wilhelmus te zingen”. In weer en wind onderzoeken ze dit seizoen de kracht van de wind, blikseminslag en het zonlicht. Ze maken een zonsverduistering mee, volgen de sporen van Nederlandse tornado’s en ervaren windkracht 12.

Kortom, wie denkt dat het Nederlandse weer maar een beetje aanmoddert heeft het mis. Lekker Weertje is dit seizoen één en al weerfenomeen.

Aflevering 1 – 2 juni om 21.20 uur op NPO2
In dit tweede seizoen van Lekker Weertje gaan Erwin Kroll en Philip Freriks op zoek naar spraakmakend weer. En aflevering één begint meteen heftig. Op zoek naar de wind staan de heren met een dikke windkrachtstorm op het westelijkste puntje van Nederland, duiken ze in de schipbreuk van VOC schip ‘Het Vliegend Hart’ en proberen ze zich staande te houden in windkracht 12. Gelukkig is de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) in de buurt als Philip een onverwachte duik neemt in de Noordzee.

MAX: Lekker Weertje (6 afleveringen)
Vanaf 2 juni elke dinsdag
Om 21.20 uur op NPO 2
www.omroepmax.nl

Lees ook:Bewoners Gasthuis gaan naar Neeltje Jans dankzij Rode Kruis!
Lees ook:Tour de France vandaag in Zeeland!
Lees ook:Ongeval met veel schade!
Lees ook:Ambulancepersoneel gedropt in bungalowpark
Lees ook:Mensenredders nu zelf gered!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>