Koning geeft startsein Burendag!

MIDDELBURG – In verschillende Zeeuwse stadjes en dorpen is in september Burendag. Koning Willem Alexander gaf afgelopen vrijdag alvast het startsein.

Zijne Majesteit de Koning heeft vrijdagmiddag 19 juni in Harderwijk het startsein gegeven voor de tiende editie van Burendag die dit jaar op zaterdag 26 september wordt gehouden. Tijdens Burendag organiseren wijkbewoners activiteiten die het contact tussen mensen in de buurt bevorderen.

Burendag wordt jaarlijks georganiseerd door Douwe Egberts en het Oranje Fonds. Het is inmiddels uitgegroeid tot een landelijk fenomeen. De gedachte is dat buurten leuker, socialer en veiliger worden als buren elkaar ontmoeten. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van een buurtbarbecue, gezamenlijk ontbijt, sport- en speldagen of de reparatie van buurtvoorzieningen. Het afgelopen jaar deden ruim 1 miljoen mensen mee. Buurten kunnen zich aanmelden via de website www.burendag.nl. Ook kunnen zij daar een aanvraag doen voor een financiële bijdrage voor activiteiten en projecten die ten goede komen aan de buurt.

De Koning gaf het startsein voor de tiende editie bij Stichting ZorgDat. Deze welzijnsorganisatie stimuleert de deelname aan Burendag in alle buurten in Harderwijk. De Koning sprak met de organisatoren over het ontstaan en de huidige aanpak. Ook had hij een ontmoeting met buurtbewoners uit Harderwijk over de betekenis van Burendag in hun woonomgeving.

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

Lees ook:Burendag
Lees ook:Veel Middelburgers vieren Burendag!
Lees ook:Nog 4 ton beschikbaar voor Burendag!
Lees ook:Hulst koploper met Zeeuwse Burendag-plannen!
Lees ook:Al meer dan 80 Burendagactiviteiten in Zeeland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>