Terugblik op succesvolle Grand Départ en finish in Zeeland!

NEELTJE JANS – Dat was leuk! Vier dagen op rij stond Utrecht in het teken van het grootste wielerevenement ter wereld, de Grand Départ van de Tour de France. Utrecht heeft wereldwijd een onuitwisbare indruk achtergelaten. De organiserende partijen zijn tevreden over het verloop van het evenement en het enthousiasme bij het grote aantal bezoekers. Sinds afgelopen donderdag hebben in totaal ongeveer 1 miljoen mensen de start van de Tour de France en de bijbehorende evenementen op de verschillende feestlocaties in de stad bezocht. De route liep vanuit Utrecht via Rotterdam naar Neeltje Jans in Zeeland. De dag begon zonnig. Onderweg hebben de renners weer en wind getrotseerd en werden uiteindelijk met zonnig weer onthaald bij de finish op Neeltje Jans. De organisatie in Zeeland vond het een indrukwekkend spektakel in de zon en de wind. We hebben ons van ons beste kant laten zien.

Utrecht is gedurende het hele weekend goed bereikbaar gebleven voor de vele bezoekers die hebben gekozen voor het openbaar vervoer. Voor bezoekers aan de Tourstart reed NS dit weekend een speciale dienstregeling, met extra én langere treinen. Ook op de snelwegen is verkeershinder uitgebleven. Vanwege het warme weer stonden veel extra mensen klaar om hulp te geven, zoals van EHBO, Rode Kruis en Reddingsbrigade, maar ook van storingsploegen om eventuele storingen aan spoornetwerk snel te verhelpen.

De politie kijkt terug op een feestelijke Grand Départ. In heel Nederland hebben politieagenten met enthousiasme hun werk gedaan, zowel in de begeleiding van de wielrenners als in de handhaving op straat en in de samenwerking met de verschillende partners. Op een paar kleine incidenten na is het evenement veilig verlopen.

De organisatie bedankt de 1.500 tourmakers, alle vrijwilligers, de betrokken professionals van de organiserende partijen, het enorme aantal bezoekers en alle bedrijven die geld en energie hebben gestoken in de organisatie van een gedenkwaardig volksfeest.

Burgemeester Jan van Zanen is enthousiast: “We hebben Utrecht over de hele wereld aan miljoenen laten zien. Vandaag zag ik langs de route vele enthousiaste mensen staan. Ook bij de finish op Neeltje Jans was het één groot feest. Dank aan iedereen die daaraan heeft bijgedragen!”

Bron: gezamenlijk bericht van NS, Prorail, Politie, Rijkswaterstaat, Provincie Zeeland en gemeente Utrecht.

Lees ook:Tour de France scoort in Zeeland!
Lees ook:Tour de France: André Greipel wint 2e etappe naar Neeltje Jans!
Lees ook:Win vip-kaarten Tour-finish!
Lees ook:Borden kilometer voor Tourfinish afgebroken!
Lees ook:Nieuw wielerevenement rondom Neeltje Jans

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>