Cally Spooner in Vleeshal!

MIDDELBURG – De opening van het tweede deel van de solotentoonstelling van Cally Spooner (1983, Engeland) in Vleeshal op de Middelburgse Markt, is zaterdag 11 juli om 16:30 uur. Dit nieuwe werk met als titel On False Tears and Outsourcing – Financiers are trained to produce tears 2015, bestaat uit een drieweekse cursus in de Stanislavski methode voor ‘financiers’. Deze cursus is niet toegankelijk voor publiek.

Het eerste deel van de tentoonstelling is nog te zien tot en met zaterdag 11 juli. Dagelijks om 13:30, 14:30 en 16:00 wordt door zes dansers een nieuwe, speciaal voor Vleeshal ontwikkelde performance van Cally Spooner uitgevoerd. Na de laatste performance op zaterdag 11 juli wordt in aanwezigheid van de kunstenaar om 16:30 de toegangsdeur van de Vleeshal afgesloten, en het tweede deel van de tentoonstelling ceremonieel geopend.

Gedurende dit tweede deel van 11 juli t/m 1 augustus biedt Cally Spooner ‘financiers’ een training aan in de Stanislavski methode, die in de Vleeshal gegeven wordt door Arnica Elsendoorn en Ida van de Lagemaat. De methode is bekend en geliefd bij Hollywood-acteurs en toonaangevende zakenmensen voor het stimuleren van aandacht, concentratie en productiviteit, en het verbeteren van relaties. Centraal in de training staat hoe je kunt leren overtuigender over te komen door je emoties in te zetten als instrument. Een vaardigheid die zal worden geoefend is het spreken met authenticiteit in plaats van met clichés.

Parallel aan en in dialoog met de solotentoonstelling van Cally Spooner in Vleeshal Markt vindt er in Vleeshal Zusterstraat (voorheen De Kabinetten van De Vleeshal) een groepstentoonstelling plaats met de titel Violent Incident, die samengesteld is door Cally Spooner en Roos Gortzak. De tentoonstelling onderzoekt de vervorming van onze intimiteiten; de transformatie van affect en emotionele uitbarsting in een gladde, technische vorm als strategieën van industriële, institutionele kritiek. Afscheidsbrieven die tot machines van de kunstmarkt verworden, claustrofobisch formele teksten die zijn geconstrueerd om de liefde te verklaren, een schriftelijke cursus om beter te leren kijken en tekenen; ze worden hier beschouwd als resultaten van en uitweg uit institutionele afhankelijkheid. Met werk van Rosa Aiello, Bernadette Corporation, Andrea Fraser, Jef Geys, Gil Leung, Bruce Nauman en Danh Vo.

 

 

 

Met vriendelijke groet,

 

Simon Blaas

 

Producer & PR

De Vleeshal

Zusterstraat 7

NL-4331 KG Middelburg

+ 31 (0)118-652204

www.vleeshal.nl

 

ma, di, do: 9.00-13.00, wo: 13-17.00

mon, thue, thurs.: 9.00 a.m. – 13.00 p.m., wed.: 1 p.m. – 5 p.m.

Huidige tentoonstellingen/current exhibitions:

On False Tears and Outsourcing

Cally Spooner

Vleeshal, Markt

Violent Incident

Rosa Aiello, Bernadette Corporation, Andrea Fraser, Jef Geys, Gil Leung, Bruce Nauman, Danh Vo

Vleeshal, Zusterstraat

21.06. – 30.08.2015

 

Lees ook:Teeth, Gums, Machines, Future, Society bij Vleeshal
Lees ook:Naamsverandering Vleeshal!
Lees ook:Benefiettentoonstelling!
Lees ook:Publieksprogramma Vleeshal: ‘Show Personality, Not Personal Items’
Lees ook:Routine Pleasures in Vleeshal!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>