Winnaar publieksprijs IFFR: The Dark Horse bij Cinema Middelburg!

MIDDELBURG – Cinema Middelburg presenteert de film The Dark Horse van James Napier Robertson, op donderdag 16 juli om 20.00 uur, zaterdag 18 juli om 19.00 uur en op woensdag 22 juli om 20.00 uur.

The Dark Horse vertelt het waargebeurde, indrukwekkende levensverhaal van Genesis Potini. Dit briljante maar weinig bekende schaakgenie maakte zich, ondanks zijn bipolaire stoornis, sterk voor de toekomst van achtergestelde kinderen. In een samenleving waarin het voor veel jongeren moeilijk was de verleidingen van het verkeerde pad te weerstaan, probeerde hij door middel van het schaakspel hun leven weer op de rails te krijgen en ze te inspireren. Een prachtige film met een glansrol voor Cliff Curtis, die eerder te zien was in Whale Rider en Once Were Warriors. Grappig, rauw, aangrijpend en ontroerend. Veelvuldig bekroonde film, onder meer met de publieksprijs op het Filmfestival in Rotterdam.

Duur: 124 minuten, Nederlands ondertiteld

Lees ook:Weer recordaantal kijkers Cinema Middelburg voor Intouchables!
Lees ook:Cinema Middelburg: Film in de tuin met Samba!
Lees ook:Cinema Middelburg: Die Andere Heimat:Chronik einer Sehnsucht!
Lees ook:Cinema Middelburg: Avond van de Franse Film – Un Amour de Jeunesse!
Lees ook:Winnaar Berlinale bij Cinema Middelburg: Taxi Teheran!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>