Agenten in gemeentehuis!

DOMBURG –  De politie van de gemeente Veere is per 1 augustus gevestigd in het gemeentehuis aan de Taverse 1 in Domburg.

Op het gemeentehuis kunnen burgers op afspraak terecht. Het politiebureau aan de Burgemeester Dregmansstraat in Serooskerke is vanaf deze datum gesloten voor het publiek. De vertrouwde wijkagenten blijven gewoon in de gemeente Veere actief. Ook blijven evenveel politiemensen in de dorpen aan het werk.

Hoe werkt het politiesteunpunt?

In de zomerperiode ligt Domburg dichter bij de bedrijvigheid, toerisme en recreatie dan het huidige politiebureau in Serooskerke. Het gemeentehuis is voor inwoners van de gemeente bovendien bekend, dicht in de buurt en toegankelijk. Zij kunnen hier nu ook terecht voor politiezaken. De wijkagenten gebruiken het als werkplek en voor afspraken. Maar ook een jeugdagent of rechercheur kan bijvoorbeeld in het steunpunt afspreken voor een gesprek of verhoor. Voor de politie betekent het dat samenwerken met de gemeente nog makkelijker wordt, zoals met de gemeentelijke opsporingsambtenaren. Het steunpunt heeft verder geen politiefaciliteiten, zoals wapenkluizen, kledingkasten of een ophoudcel.

Aangifte doen?

Ook daarin verandert niets. U kunt in veel gevallen kiezen voor aangifte doen via internet of de telefoon. Of de politie neemt ter plaatse de aangifte op. Op www.politie.nl/aangifte staat precies hoe u aangifte kunt doen.

Afspraak maken

U belt 0900-8844 om een afspraak te maken met de wijkagent. Die afspraak kan op het gemeentehuis zijn of ergens anders, bijvoorbeeld bij u thuis. Tijdens de openingstijden van het gemeentehuis kan de afspraak daar plaatsvinden. U meldt zich dan bij de receptie. Daarnaast is het politiebureau Achter de Houttuinen in Middelburg altijd open en kan iedereen voor dringende zaken ook daar terecht.

Lees ook:Politiesteunpunt Tholen
Lees ook:Politiesteunpunt gemeentehuis Heinkenszand!
Lees ook:Inloopspreekuur gemeente Veere nu 5 dagen per week
Lees ook:Paspoort, rijbewijs of identiteitskaart verloren of gestolen?
Lees ook:Publieksbalie beperkt open!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>