Oproep tot gebed moskee!

MIDDELBURG – De Yildirim Beyazit moskee in de Middelburgse Stromenwijk gaat voor een periode van drie maanden eenmaal per week oproepen tot gebed. De oproep vindt op vrijdag plaats tussen 12.00 en 14.00 uur en duurt maximaal vijf minuten. Ze zijn daarmee inmiddels gestart.

Gemeente Middelburg heeft ontheffing verleend voor drie maanden voor het gebruik van de omroepinstallatie. Voorwaarde voor de ontheffing is dat er op goede wijze met de buurt gecommuniceerd wordt en dat het geluidsniveau niet hoger mag zijn dan 70 decibel. Dit zou vergelijkbaar moeten zijn dan het niveau van een voorbijrijdende auto.

De ontheffing stopt over drie maanden. Mocht het verzoek komen om de ontheffing te verlengen, dan wil de gemeente eerst een goede evaluatie. De omwonenden zijn per brief door het moskeebestuur geïnformeerd.

Lees ook:Oudere Zeeuwen krijgen beroerte door verkeerslawaai!
Lees ook:Provincie staat werkzaamheden scheepswerf Hansweert toe!
Lees ook:Walcherse gemeenten samen vooruit in sociaal domein
Lees ook:Vluchtelingen in kantoorpand!
Lees ook:Vlissingen wacht hoger beroep civiele procedure Britannia af

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>