Meer dan handen vrijwilligersprijzen!

MIDDELBURG - Martin van Rijn, staatssecretaris van VWS, reikt 7 december de Meer dan handen vrijwilligersprijzen uit. Leoni Janssen, zangeres en regisseur, presenteert de avond die plaats vindt in Beeld en Geluid in Hilversum.

 Met deze prijzen worden inspirerende voorbeelden in het zonnetje gezet én waardering uitgesproken voor de vrijwilligers die zoveel mogelijk maken. Wie kans wil maken op €5.000,- moet snel zijn: de inschrijving via www.vrijwilligersprijzen.nl sluit op 18 september.

Behalve landelijk en lokaal werkende vrijwilligersorganisaties en -projecten maken ook vrijwilligers die onmisbaar zijn (geweest) voor deze projecten kans op een prijs. De ingeschreven projecten en organisaties kunnen deze vrijwilligers voordragen voor de VriendenLoterij Passieprijs.

Waar let de jury op?

De jury, onder voorzitterschap van Annemarie Jorritsma, let onder meer op de meerwaarde die organisaties en projecten hebben voor de maatschappij, de voorbeeldfunctie en of ze overdraagbaar zijn. Daarnaast kijkt ze ook naar wat een project nog meer oplevert, bijvoorbeeld verbetering van kennis en vaardigheden van de vrijwilligers en de samenwerking met andere partijen. Het vrijwilligersbeleid van het project of de organisatie wordt onder de loep genomen. Ook de mate van vernieuwing speelt een rol. De Passieprijs gaat naar de vrijwilliger die van onschatbare waarde is voor het project of de organisatie: er wordt onder meer gekeken naar de inzet, creativiteit, het enthousiasme en de resultaten die de vrijwilliger heeft bereikt voor het project.

Jury- en publieksprijzen

Alle inschrijvingen worden direct op www.vrijwilligersprijzen.nl gepubliceerd. De genomineerden worden op 1 november via deze site bekend gemaakt. Er zijn 3 categorieën met ieder 6 nominaties. In elke categorie wordt een winnaar gekozen door de jury én een door het publiek dat vanaf 1 november via de site een stem kan uitbrengen op de genomineerden. De juryprijzen voor de projecten en organisaties bedragen ieder € 5.000. De publieksprijzen € 2.000. De winnaars van de VriendenLoterij Passieprijs ontvangen een reischeque en zakgeld ter waarde van € 1.000 (juryprijs) of € 500 (publieksprijs).

De Meer dan handen vrijwilligersprijzen 2015 zijn een initiatief van het ministerie van VWS en worden dit jaar voor de vijfde keer uitgereikt. De prijzen worden ondersteund door Vereniging NOV, VNG en de VriendenLoterij. De organisatie ligt in handen van Movisie. Op de site van vrijwilligersprijzen.nl vindt u interviews met de winnaars van 2014. U kunt hier indien gewenst quotes uit gebruiken.

 

Lees ook:Meer dan handen vrijwilligersprijzen!
Lees ook:Vrijwilligersprijzen Borsele
Lees ook:Drie Borselse vrijwilligersinitiatieven in de race voor Vrijwilligersprijzen Drie
Lees ook:Start stemperiode Lange Jan Awards
Lees ook:86.000 euro voor Zeeuwse clubs dankzij VriendenLoterij!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>