Baggerwerken Clinge!

CLINGE – In Clinge worden deze maand (september)  in twee vijvers baggerwerken uitgevoerd. Het gaat om de vijver aan de Tiberghienweg en de vijver aan de Sterredreef te Clinge.

Vanaf 14 september 2015 starten de baggerwerkzaamheden in de vijver aan de Tiberghienweg. Deze nemen tot circa 23 september 2015 in beslag. De baggerwerken in de Sterredreef gaan op 21 september 2015 van start en duren tot circa 30 september 2015.

Op de bodem van waterlopen, zoals sloten en vijvers, verzamelt zich in de loop der tijd een laag bagger. Bagger bestaat onder andere uit gevallen blad, plantenresten en inwaaiend zand en stof. Deze laag wordt steeds dikker met als gevolg dat een waterloop ondieper wordt. Een teveel aan bagger, riet en waterplanten stremt de doorstroming en kan wateroverlast veroorzaken. Bovendien zorgt te veel bagger voor groen, ondoorzichtig water. Wanneer er niets wordt gedaan, gaat de waterkwaliteit achteruit en kan het water zelfs gaan stinken. Om dit te voorkomen wordt regelmatig gebaggerd.

Voordat er kan worden gebaggerd, maait de aannemer de oevers van de waterloop. Daarna wordt vanaf de oever of vanaf het water met een kraan of schuifboot de baggerspecie opgegraven. De uitkomende baggerspecie wordt vervolgens opgeladen en met een vrachtwagen  afgevoerd. De baggerspecie uit de vijver aan de Tiberghienweg wordt afgevoerd naar een locatie buiten de gemeente. Die uit de vijver aan de Sterredreef wordt afgevoerd naar het weiland achter DELI4YOU aan de Tiberghienweg.

De vrachtwagens die de baggerspecie afvoeren, rijden een aantal keer per dag heen en weer en kunnen enige geluidsoverlast en verkeershinder veroorzaken.

Na de werkzaamheden kan het nog even een kaal gezicht zijn rondom de beide vijvers. Doch de natuur herstelt zich vanzelf. Na enige tijd zal de oever weer begroeid zijn.

Het betreft een project van het waterschap Scheldestromen in samenwerking met de gemeente Hulst.

 

Lees ook:Baggeren sloten Vlissingen!
Lees ook:Baggeren waterlopen In de kop van Schouwen!
Lees ook:Baggeren in sloten!
Lees ook:Baggeren gemeente Goes!
Lees ook:Baggeren!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>