Huisvesten van vluchtelingen met verblijfsstatus!

MIDDELBURG - Walcherse gemeenten zijn op zoek naar particuliere verhuurders die vluchtelingen met een status een plek willen bieden. Het zal u niet zijn ontgaan, de vluchtelingen in asielzoekerscentra die in Nederland mogen blijven, zogenaamde vergunninghouders, wachten in veel gemeenten al een hele lange tijd op een plek om te wonen. Op Walcheren zoeken wij de hulp van verhuurders om aan de taak die de Rijksoverheid ons heeft gegeven te kunnen blijven voldoen.

Voor alle duidelijkheid: het gaat hier om vluchtelingen waarvan de procedure is afgerond. Deze mensen hebben een (tijdelijke) verblijfsvergunning gekregen en mogen vanuit het asielzoekerscentrum doorstromen naar een gewone woning. Iedere gemeente krijgt vanuit het Rijk een verplichting opgelegd om een bepaald aantal van deze vluchtelingen te huisvesten.

De woningcorporaties op Walcheren vervullen een belangrijke rol bij het huisvesten van vergunninghouders. Tot nu toe hebben ze ook voor de meesten een plek beschikbaar gesteld. Op Walcheren moeten er in 2015 in totaal 199 ondergebracht worden. Er zijn nu ongeveer 100 personen, gezinnen en alleenstaanden, voorzien van een woning. En de drie Walcherse gemeenten krijgen voor 2016 weer nieuwe vergunninghouders te huisvesten, naar verwachting ook veel meer dan voor dit jaar. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft aangegeven dat de stijging minimaal zo’n 40 procent zal zijn.

Het is niet zo dat de woningcorporaties helemaal geen woningen meer beschikbaar hebben, maar corporaties hebben meer doelgroepen te huisvesten en ook voor hen willen zij aan de vraag blijven voldoen. Op Walcheren zijn er veel particuliere verhuurders die onder de sociale huurnorm woningen of appartementen verhuren, deze verhuurders willen de gemeenten met deze oproep graag bereiken.

Geïnteresseerde verhuurders kunnen contact opnemen met hun eigen gemeente via het algemene telefoonnummer en vragen naar de verantwoordelijk ambtenaar voor huisvesting van vluchtelingen met een verblijfstatus. Ze kunnen ook de informatie over verhuren aan vergunninghouders doorlezen op de website van het COA:https://www.coa.nl/nl/asielzoekers/huisvesting-vergunninghouders.

Lees ook:Huisvesten vluchtelingen!
Lees ook:Workshop Nederlandse normen en waarden
Lees ook:Afgelopen week 2.200 asielzoekers
Lees ook:Vluchtelingen in kantoorpand!
Lees ook:Tijdelijk vergunninghouders Hof van Sint Pieter

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>