Nieuwe schoolfruitleveranciers!

MIDDELBURG – De leveranciers voor het schoolfruitprogramma 2015-2016 zijn afgelopen maandag bekend gemaakt. De erkende schoolfruitleveranciers 2015/2016 zijn Freshweb B.V., HealthyQ, Het gezonde tien uurtje B.V., Lidl Nederland GmbH en Vitamine & Zo B.V.

Vanaf 2 november ontvangen 1.900 deelnemende basisscholen 21 weken lang voor elk kind drie stuks gratis groente of fruit. Daarnaast ontvangen 25 scholen in het voortgezet onderwijs ook 21 weken lang schoolfruit, dit is een pilotprogramma. In totaal meldden zich 2177 bassisscholen aan voor het schoolfruitprogramma. Omdat er 1900 plaatsen beschikbaar zijn, zal er later deze week geloot worden.

Zevende keer

Nederland neemt in schooljaar 2015/2016 voor het zevende jaar deel aan de Europese schoolfruitregeling. De regeling heeft tot doel om:

•    de consumptie van groente en fruit bij schoolkinderen te stimuleren;
•    kinderen gezonde eetgewoonten aan te leren;
•    de afzet van groente en fruit te bevorderen.

Gezonde eetgewoonten aanleren

De deelnemende scholen moeten in het kader van het Europese Schoolfruitprogramma activiteiten ontplooien die kinderen aanzetten tot gezonde eetgewoonten. Een voorbeeld daarvan zijn de digibordlessen en smaaklessen over groente en fruit waaraan kinderen deel moeten nemen.

Over de Schoolfruitregeling

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland voert de schoolfruitregeling uit in opdracht van het ministerie van Economische Zaken. De volgende organisaties ondersteunen het schoolfruitprogramma: het ministerie van Economische Zaken, het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en het Voedingscentrum. De communicatie naar de scholen wordt verzorgd door het Steunpunt EU-Schoolfruit en Smaaklessen van de Wageningen University. Voor meer informatie over het programma zie: www.euschoolfruit.nl.

Lees ook:Prijs Zeeuwse appels en peren gehalveerd!
Lees ook:Let op fietsende schooljeugd!
Lees ook:Winnaars Skills for Life Tour!
Lees ook:Nationale Compostdag
Lees ook:Pierre Wind leert jonge Zeeuwen beter eten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>