JUVENT geeft Zeeland kleur!

MIDDELBURG - In de Week van de Pleegzorg, van 10-18 oktober, verzorgt Juvent een aantal activiteiten om deze week in Zeeland kleur te geven.

De landelijke week van de pleegzorg vindt voor het eerst plaats en markeert de campagne die Pleegzorg Nederland lanceert in de zoektocht naar nieuwe pleegouders.

De campagne Supergewone Mensen Gezocht draait sinds 22 september en heeft een goede spin-off gehad. In de eerste week heeft dit landelijk 1600 informatieaanvragen opgeleverd. In Zeeland zijn er ruim 60 informatiepakket-aanvragen ontvangen. Om de groei in pleegzorg te kunnen opvangen zijn er nog meer pleeggezinnen in Zeeland nodig. Door de activiteiten hoopt Juvent de jaarlijkse doelstelling van 80 nieuwe pleeggezinnen te behalen.

Mee-eet-actie

Zo eten de wethouders van de gemeenten Veere, Goes, Sluis, Terneuzen, Middelburg deze week mee bij een pleeggezin van Juvent. Bij sommige gezinnen schuift ook een beleidsmedewerker van de gemeenten aan. Er is ruimte voor een goed gesprek tussen de gastheer en gast(en) en geeft tegelijkertijd een mooi informeel inkijkje hoe het reilt en zeilt in een pleeggezin.

Weekmarkten

Juvent staat voor een goed gesprek over pleegzorg op de weekmarkt in Goes op dinsdag 13 oktober, in Middelburg op donderdag 15 oktober en in Terneuzen (bij de Albert Heijn) op vrijdag 16 oktober. Mede door een goed gesprek over pleegzorg te houden hoopt Juvent meer mensen voor het pleegouderschap te interesseren.

Informatieavonden

Ook vindt op 14 oktober een extra informatieavond plaats. Deze wordt gehouden in Nieuwerkerk (S-D). Deze locatie is nieuw en bedoeld om de aspirant pleegouders op Schouwen-Duiveland beter vanuit de Oosterschelderegio te kunnen bedienen. Geïnteresseerden uit andere regio’s in Zeeland zijn natuurlijk ook welkom. Aanmelden doe je door een e-mail te sturen aan [email protected]of door te bellen met 0118-632800.
De komende informatieavonden in de regio:

14-10-15 Nieuwerkerk

27-10-15 Middelburg

09-12-15 Kapelle

21-01-16 Sluiskil

Kijk voor aanvangstijden en locatiegegevens op: http://www.juvent.nl/juvent/agenda.htm

Lees ook:Juvent haakt in op verkiezingen met pleegzorgcampagne Kies mij!
Lees ook:Zeeuwse pleegouders!
Lees ook:Pleegouders gezocht!
Lees ook:Informatieavond pleegzorg Juvent Terneuzen!
Lees ook:Werving succesvol: 75 nieuwe pleeggezinnen Juvent!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>