Zorgpremie lager!

MIDDELBURG De gemiddelde jaarlijkse zorgpremie voor verschillende  Zeeuwen komt in 2016 uit op 1204 euro per persoon per jaar, dit is 39 euro lager dan het ministerie op Prinsjesdag had geraamd en is ongeveer 100 euro premie per maand. Met de vandaag bekend geworden gemiddelde zorgpremie ligt de premie komend jaar 22 euro lager dan in 2012 en 9 euro lager dan in 2013. Toen betaalden verzekerden nog gemiddeld 102 en 101 euro per maand.

Zorgtoeslag
De maximale zorgtoeslag voor alleenstaanden stijgt komend jaar met 58 euro tot 992 euro. De maximale zorgtoeslag voor partners stijgt met 114 euro naar 1905 euro.

Meer en betere zorg
Hoewel de premie lager is dan 4 jaar geleden, zijn sinds 2012 lonen en prijzen gestegen en veel dure behandelingen en medicijnen in het pakket gekomen, zoals onder andere nieuwe medicijnen en behandelingen tegen kanker, verschillende medicijnen tegen hepatitis C en de NIP-test. Ook is de wijkverpleging toegevoegd aan het basispakket. Door het beleid van de afgelopen 5 jaar is er ongeveer 12 miljard minder aan zorg uitgegeven dan aanvankelijk geraamd. Zonder dit beleid, zou de premie op jaarbasis nu ruim 150 euro per persoon hoger zijn geweest.

Elk jaar geven we meer uit aan onze zorg, dat zal ook de komende jaren het geval zijn. Door scherper inkoopbeleid van verzekeraars en akkoorden met hen en de zorgverleners is de groei van de zorgkosten sinds 2012 aanzienlijk teruggebracht, van meer dan 6% per jaar naar iets meer dan 1%.

Minister Schippers: ‘De premies van verschillende verzekeraars lopen uiteen. Goed kijken en vergelijken van zorgverzekeringen kan u veel geld besparen. Kijk ook goed wat een verzekering wel en niet vergoed en of dat bij uw wensen past’.

Lees ook:Investering verpleeghuiszorg!
Lees ook:Aanvullende premies ouderen duurder!
Lees ook:Zorgpremie CZ maandelijks 2.20 euro lager!
Lees ook:Meer met Minder premie is niet meer beschikbaar!
Lees ook:Meer koopkracht in 2016!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>