Carla Schönknecht op werkbezoek!

MIDDELBURG – Gedeputeerde Carla Schönknecht bracht afgelopen vrijdag samen met de Statencommissie van Provinciale Staten een werkbezoek aan de Grevelingen. Doel van het werkbezoek was de staten te informeren over de samenwerking tussen overheden op het gebied van natuur en recreatie.

Het werkbezoek ging van start in het Ecohotel in Ouddorp. Hier kregen de staten een toelichting op het samenwerkingsverband natuur- en recreatieschap Zuidwestelijke Delta (ZWD) door de voorzitter, wethouder Tollenaar van de gemeente Goeree-Overflakkee. Het Natuur-en Recretieschap ZWD beheert, onderhoudt en ontwikkelt natuur en recreatie in de Grevelingen en het Haringvliet. In het schap zitten: De Provincie Zeeland, Zuid-Holland en de gemeenten Goeree-Overflakkee, Schouwen-Duiveland, Hellevoetsluis, Cromstrijen en Nissewaard.

Slikken van Flakkee

Aansluitend zijn de slikken van Flakkee bezocht. De slikken vormen een uitgestrekt natuurgebied aan de noordoostkant van het Grevelingenmeer. Het schap is hier een project gestart om de natuur in het gebied robuuster en tegelijkertijd beleefbaar te maken voor fietser en wandelaar.

Lees ook:Grevelingenweek!
Lees ook:Ministers naar Grevelingenmeer
Lees ook:Goeree-Overflakkee hoort bij Zeeland
Lees ook:Slim omgaan met zand!
Lees ook:Grevelingenweek!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>