Film over patiëntenparticipatie bij oncologische zorgverbetering!

 

GOES –  Op de nieuwe oncologische afdeling van het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) Goes is een film gemaakt over patiëntenparticipatie op het gebied van oncologische zorgverlening. ADRZ laat in de film de ‘Best Practices’ van patiëntenparticipatie zien, door spiegelgesprekken te houden over oncologische zorgverbetering. De film is gepresenteerd tijdens het congres “Reflecteren op goede oncologische zorg, de lijsten voorbij” in het UMC Utrecht Cancer Centre.

“Je kunt alleen goede zorg leveren als je de patiënt er bij betrekt”; zo zegt Prof.dr. Gerlof Valk, hoogleraar endrocrinologie. “Samen hebben we bepaald wat echt belangrijk is voor de patiënten. Dan komen er allerlei zaken naar boven waar we als artsen en onderzoekers niet direct aan denken”.

Samen met onze patiënten op weg naar betere kankerzorg

Patiëntenkoepel Leven-met-kanker heeft intensief samengewerkt met ziekenhuizen in heel Nederland om tot betere kankerzorg te komen. De publicatie ‘Zo werkt goede zorg‘ laat zien hoe deze samenwerking tot goede resultaten heeft geleid. Het biedt zorgverleners inzicht hoe zij de zorg kunnen verbeteren samen met de patiënt.

Voor het boek zijn meerdere kankerpatiëntenorganisaties en ziekenhuizen geïnterviewd.

 

Lees ook:Kankerpatiënten waarderen goede zorg ADRZ!
Lees ook:Opening afdeling Oncologie en dagbehandeling ADRZ!
Lees ook:Roze lintje ADRZ!
Lees ook:Opnieuw roze lintje voor borstkankerzorg ADRZ!
Lees ook:CZ plaatst borstkankerzorg ADRZ in hoogste categorie!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>