Puttingweg afgesloten!

KLOOSTERZANDE / HENGSTDIJK - Het eeuwenoude natuurgebied De Grote Putting tussen Kloosterzande en Hengstdijk wordt fors uitgebreid. Het gebied was vorig jaar nog 56 hectare groot maar is nu maar liefst drie keer zo groot. Met de ruim 180 hectare aan extra natuur is bovendien de bijzondere fauna en flora gewaarborgd.

Door de werkzaamheden is de Puttingweg die dwars door het natuurgebied loopt, beschadigd. Ook is door de zware regenval van de laatste tijd het pad te nat geworden. De weg is tijdelijk – voor de veiligheid –  in het middelste gedeelte afgesloten met een dwarsbalk. Het is niet verboden de weg te betreden, maar de conditie van de weg is momenteel erg slecht, ook voor wandelaars. De weg wordt nog hersteld.

De natuuraanleg is inmiddels gereed. Ook ligt er 800 meter extra wandelpad en wordt een nieuwe stuw gerealiseerd. Op een aantal plaatsen worden nog rij- en werkstroken hersteld. Bij het nieuwe uitkijkpunt en het informatiepunt langs de Puttingweg komen informatiepanelen met de historie van het gebied. De laatste jaren was een sterke verdroging van het gebied te zien. De werkzaamheden zorgen ervoor dat geen water meer van buiten in De Putting hoeft te worden gepompt.

Natuurliefhebbers komen in het grotere natuurgebied flink aan hun trekken. Vanaf de uitkijkpost aan het Karnemelkpad is zowel de Putting als de kreek De Vogel te zien. Voor vogelliefhebbers is het een waar paradijs. In de wintermaanden strijken allerlei soorten ganzen neer en in de zomer zijn talloze weidevogels te zien.

In april 2016 vindt de officiële heropening plaats van natuurgebied De Grote Putting.

 

Lees ook:Grote Putting geopend!
Lees ook:Grote Putting!
Lees ook:Waterdunen: De aanleg!
Lees ook:Nieuwe natuur Grote Putting!
Lees ook:Kruising Kloosterzande afgesloten!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>