Bijna 6 miljoen voor project Buitenhaven!

VLISSINGEN – Provincie Zeeland, Zeeland Seaports en gemeente Vlissingen hebben afgelopen maandag het officiële startschot gegeven voor de aanpak van de Buitenhaven en omgeving. Rijk en provincie dragen samen 5,7 miljoen euro bij in de uitvoeringskosten van het project.

Met de realisatie van het project Buitenhaven slaat Vlissingen drie vliegen in één klap:

1.       Met de ontwikkeling van bedrijventerrein Souburg II creëert de gemeente de komende jaren voldoende mogelijkheden voor bedrijven die willen investeren op een zichtlocatie aan het begin van de A58. De komst van nieuwe bedrijven geeft een impuls aan de werkgelegenheid;

2.       De gemeente zorgt ervoor dat de infrastructuur in het gebied er weer top bijligt. Dat wil zeggen: voorbereid op de toekomst en verkeersveilig voor gemotoriseerd en fietsverkeer;

3.       Door de aanpak van het gebied krijgt Vlissingen een nieuwe stadsentree. In vergelijking met de huidige situatie betekent dat een enorme verbetering van de kwaliteit van de openbare ruimte.

Zeeland Seaports gaat Buitenhaven-West (voormalige Veerhavenweg) ontwikkelen tot havengebonden bedrijventerrein. Gemeente en provincie leveren de hiervoor benodigde gronden. De gemeente gaat voor Buitenhaven-West een nieuw bestemmingsplan vaststellen.

 

Lees ook:Defensie breidt uit!
Lees ook:Ontwikkeling Vlissingse Buitenhaven
Lees ook:Ingebruikname schuimblusmiddelen voor grootschalige incidenten!
Lees ook:Kazernegrond Vlissingen!
Lees ook:Militaire oefening

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>