Nieuwe korpschef!

MIDDELBURG - Drs. E.S.M. (Erik) Akerboom MPM wordt korpschef van de Nationale Politie. De ministerraad heeft besloten hem voor te dragen op voorstel van minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie. De benoeming gaat in per 1 maart 2016.

Erik Akerboom (54) is sinds 2012 secretaris-generaal bij het ministerie van Defensie. Eerder vervulde hij bij de Rijksoverheid de functies van Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid en van directeur Democratische Rechtsorde bij de AIVD. Bij de politie was hij onder meer korpschef van de Regiopolitie Brabant-Noord, hoofd Regionale Recherche Ondersteuning en districtschef van de politieregio Utrecht.

Akerboom studeerde af aan de Nederlandse Politie Academie, tevens volgde hij de Leergang Politie Leiderschap. Ook studeerde hij Economie en Bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en behaalde hij een doctoraal Politicologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Akerboom volgt Gerard Bouman op, die sinds 2011 kwartiermaker Nationale Politie was en sinds 2013 korpschef Nationale Politie.

Foto: Politie.

Lees ook:Jannine van den Berg korpschef nationale politie
Lees ook:Henk van Essen plaatsvervangend korpschef!
Lees ook:Ruud Bik stopt als plaatsvervangend korpschef!
Lees ook:Korpschef eert politiecollega’s!
Lees ook:Gerard Bouman getroffen door hartinfarct

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>