Toename WW-uitkeringen!

GOES - Het aantal WW-uitkeringen is in december toegenomen ten opzichte van vorige maand. Deze toename is vrijwel ieder jaar in december te zien door beëindiging van tijdelijke contracten aan het eind van het jaar en seizoenseffecten. Afgelopen jaar is het aantal WW-uitkeringen vooral voor vrouwen toegenomen. Eind december 2015 worden er in Zeeland ruim 8.900 WW-uitkeringen verstrekt. Het aantal WW-uitkeringen is in december toegenomen met 8% ten opzichte van november. Dat is een toename met ruim 600 uitkeringen. Landelijk stijgt het aantal WW-uitkeringen in december met 4%. Vrijwel ieder jaar stijgt het aantal WW-uitkeringen in december door het aflopen van tijdelijke contracten aan het eind van het jaar en door seizoenseffecten. Door de winterperiode is er in sommige sectoren (bijvoorbeeld agrarische sector en bouwnijverheid) minder bedrijvigheid. Daarnaast heeft de WWZ een structureel verhogend effect op het aantal WW-uitkeringen

Meer informatie over de arbeidsmarkt vindt u Arbeidsmarkt informatie UWV.

Lees ook:Toename WW-uitkeringen!
Lees ook:Toename WW-uitkeringen!
Lees ook:Meer WW’ers!
Lees ook:Minder nieuwe WW-uitkeringen in Zeeland!
Lees ook:Afname WW-uitkeringen in Zeeland!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>