Verlaging waterpeil Kanaal door Walcheren!

MIDDELBURG – De provincie Zeeland verlaagt tot zaterdag 12 maart het waterpeil in het Kanaal door Walcheren met 0,60 meter (+ 0,30 NAP). Dit is nodig voor de uitvoering van onderhoudswerkzaamheden aan de kanaaloevers.

Het aflaten van het waterpeil in het Kanaal door Walcheren werd dit weekend uitgevoerd op zaterdag 30 januari en zondag 31 januari. Vanaf vandaag, maandag 1 februari 2016, starten de onderhoudswerkzaamheden. Het verhogen en oplaten van het kanaalpeil gebeurt op zaterdag 12 maart 2016 vanaf ongeveer 02.30 uur. Het waterpeil gaat dan weer omhoog (+ 0,90 NAP).

Onderhoud

De komende zes weken voert de Provincie onderhoud uit aan de glooiing en de oever, onder andere bij de Arnebrug. De gemeenten maken ook gebruik van het lage waterpeil voor onderhoud aan de kademuren. De gemeente Middelburg voert onderhoud uit aan de kademuren, de gemeente Vlissingen onderhoudt en inspecteert de kades in de binnenhaven van Vlissingen.

Gevolgen voor scheepvaart

Deze kanaalpeilverlaging heeft de volgende gevolgen voor de maximum toegelaten diepgang voor de scheepvaart:

  • Voor de doorgaande scheepvaart tussen Vlissingen en Veere blijft e diepgang onveranderd, met uitzondering van de schepen die ontheffing hebben tot 4,3 meter, dit wordt nu ook 3,7 meter.
  • Voor de scheepvaart tussen Vlissingen en het Zijkanaal naar Arnemuiden, met inbegrip van het verbreed deel van het Zijkanaal naar Arnemuiden: 4,3 meter.
  • Voor de scheepvaart op het verbreed kanaal en het binnenhavengebied van Vlissingen, direct voor de grote Schutsluis: 7,3 meter. Vanaf de eerste binnenhaven tot de binnenkeersluis is dit 6,4 meter.
  • Voor de scheepvaart naar Arnemuiden, vanaf de Arnebrug: 1,6 meter.

Lees ook:Verlaging waterpeil Kanaal door Walcheren!
Lees ook:Waterpeil Kanaal door Walcheren omhoog!
Lees ook:Geen bediening Keersluisbrug!
Lees ook:Waterpeil binnenhaven Vlissingen tijdelijk omhoog!
Lees ook:Waterpeil binnenhaven Vlissingen tijdelijk omhoog!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>