Artsen Oekraïne bezoeken SVRZ in Goes!

GOES –  Artsen uit de Oekraïne brengen woensdag 10 februari een bezoek aan SVRZ Ter Valcke in Goes om hun kennis over palliatieve zorg te vergroten.

Twee artsen uit de Oekraïne verblijven een aantal dagen in Nederland en bezoeken tijdens deze dagen onder andere het hospice van het Erasmus MC in Rotterdam en ook de palliatieve unit van SVRZ Ter Valcke in Goes.

Door samenwerking met het netwerk palliatieve zorg en Zeeuwse Zorgschakels kan SVRZ deze internationale kennismaking realiseren. Een Specialist Ouderengeneeskunde van SVRZ Ter Valcke begeleidt het bezoek, waarbij er ruimschoots gelegenheid is voor ontmoetingen met zowel cliënten als medewerkers. Een leuke bijkomstigheid is dat er in Ter Valcke een uit Rusland afkomstige Physician Assistant werkzaam is. Een kennismaking is erg waardevol voor zowel haarzelf als de bezoekers.

Palliatieve zorg

Palliatieve zorg is gespecialiseerde zorg in de laatste fase van het leven. De zorg op de palliatieve unit in Ter Valcke gaat verder dan de zorg in een hospice. Ter Valcke kan high care verpleging bieden zoals die in het ziekenhuis geboden wordt. Een team van speciaal opgeleide verpleegkundigen, verzorgenden, artsen en vrijwilligers staat 24 uur per dag klaar voor onze cliënten.

Over SVRZ

SVRZ Ter Valcke is een centrum voor zorg en revalidatie van SVRZ.

SVRZ is een zorgorganisatie in Zeeland met, verspreid over de provincie, drie centra voor zorg en revalidatie, vijf zorgcentra, talrijke kleinschalige woonvormen, thuiszorg en een breed aanbod aan zorg- en welzijnsgerelateerde diensten. SVRZ biedt alle vormen van ouderenzorg, van verpleeghuiszorg tot dagbehandeling en van revalidatie tot zorg Thuis. Daarnaast bent u ook voor ergotherapie of activiteiten in een ontmoetingscentrum bij SVRZ aan het juiste adres.

Lees ook:Kerstmarkt in SVRZ Ter Valcke
Lees ook:Uilenshow in SVRZ Ter Valcke
Lees ook:SVRZ Ter Valcke wint de CZ – verwenzorgprijs: Buren en cliënten samen aan de pannenkoeken!
Lees ook:Kerstmarkt in SVRZ Ter Valcke!
Lees ook:Open huis palliatieve unit WVO Zorg!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>