Toename WW-uitkeringen!

GOES - Het aantal WW-uitkeringen is in januari 2016 toegenomen ten opzichte van vorige maand. Deze toename is vrijwel ieder jaar te zien door seizoenseffecten. Het aantal nieuwe WW-uitkeringen is echter lager dan een jaar geleden. De beroepsgroep met de meeste WW-uitkeringen is hulpkracht bouw & industrie.

Eind januari 2016 worden er in Zeeland bijna 9.200 WW-uitkeringen verstrekt. Het aantal WW-uitkeringen is in januari met ruim 2% toegenomen ten opzichte van vorige maand. Dat is een toename met 200 uitkeringen. Landelijk stijgt het aantal WW-uitkeringen in december met 4%. Het aantal WW-uitkeringen in Zeeland is op dit moment 4% hoger dan een jaar geleden, een verschil van ruim 300 uitkeringen. Landelijk is er een stijging van 2%. Eind januari 2016 zijn er in Nederland 464.700 lopende WW-uitkeringen, een toename met 7.000 uitkeringen ten opzichte van een jaar geleden. In vrijwel alle sectoren is het aantal WW-uitkeringen in januari toegenomen ten opzichte van vorige maand. Procentueel is de toename het grootst in horeca en vervoer & opslag. In absolute aantallen is de stijging groot in financiële en zakelijke diensten (m.n. uitzendbedrijven). Vrijwel ieder jaar stijgt het aantal WW-uitkeringen in januari door het aflopen van tijdelijke contracten aan het eind van het jaar en door seizoenseffecten. Door de winterperiode is er in sommige sectoren (bijvoorbeeld agrarische sector en bouwnijverheid) minder bedrijvigheid. Daarnaast heeft de WWZ een structureel verhogend effect op het aantal WW-uitkeringen. De uitstroom uit de WW blijft als gevolg van de wetgeving WWZ achter (zie ook toelichting pagina 6). Wel zijn er minder nieuwe WW-uitkeringen. Ten opzichte van een jaar geleden bedraagt de daling 33%. Januari 2016 is een 4-weekse periode; januari 2015 was een 5-weekse periode. Als voor dit verschil gecorrigeerd wordt, dan is er nog steeds een daling van nieuwe WW-uitkeringen.

Lees ook:Toename WW-uitkeringen!
Lees ook:Meer WW’ers!
Lees ook:Toename WW-uitkeringen!
Lees ook:Minder nieuwe WW-uitkeringen!
Lees ook:Afname WW-uitkeringen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>