Exit Nollebos? Groenlinkser Soplantila snapt raadslid Hirdes niet!

VLISSINGEN – Groenlinkser Alex Soplantila heeft onlangs een stukje in een krant gelezen van het LPV-raadslid Wim Hirdes die zich druk maakt om de toekomst van het raadslid. Nu nog is het bos er voor iedereen en behoorlijk ongerept. Hirdes is bang dat er een vakantiepark komt en het voorbij is met de rust. Hieronder de (Facebook)reactie van de Groenlinkser die toch ook voorstander van natuur in de buurt is:

“Beste meneer Hirdes,
.
Wat wil de LPV precies? En wat is uw persoonlijke mening, meneer Hirdes?
.
Een onduidelijk stuk hebt u geschreven:
- Actiegroepen die onjuiste aannames over het Nollebos hebben verspreid? Hoezo? Welke aannames? Waarom zegt u er verder niets over?
- Persoonlijk het Nollebos willen beschermen, maar als raadslid ……?
- Het amendement van een aantal jaren geleden, daar staat u nog steeds achter, maaaaarrrrr ….. wat is daarmee aan de hand? Wat wilt u daarmee? Het betekent dat u toch bebouwing daar wil toestaan?
- U bent niet duidelijk, meneer Hirdes. Uw wethouder wil een stadsdebat organiseren, maar hoe wordt dit georganiseerd? Gaat de coalitie ervoor zorgen dat de opzet daarvan, die de gemeenteraad gaat bepalen, met een coalitiemeerderheid wordt doorgedrukt?
- Hebt u met uw wethouder al gesproken over doel en opzet van het stadsdebat? En hoe er omgegaan moet worden met die 8000 handtekeningen / petitieverklaringen? Hoe deze duidelijke mening vergeleken moet worden met die veel kleinere groep van het stadsdebat?
- Uw uitspraken – en van andere LPV’ers – stroken toch niet met die van uw LPV-wethouder? Heeft uw partij geen eensluidend standpunt?
- Zou het niet goed zijn als u met uw achterban een intern debat houdt? Ik denk dat vele mensen die op uw partij gestemd hebben anders denken dan de LPV-fractie+wethouder. Waarschijnlijk zitten er in die 8000 handtekeningen ook LPV-stemmers tussen, denkt u niet?
- Uw partij heeft geen duidelijk standpunt. Uw wethouder durft zelfs meerdere malen te beweren dezelfde mening te hebben als de Actiegroep: “Ik ben ook voor het behoud van het Nollebos” …. en aan de andere kant maakt hij in overleg met de ondernemers allerlei bouwplannen voor vakantiehuisjes in dat bos.
.
Kortom, als grootste partij in de gemeenteraad, met een wethouder die over de toekomst van het Nollebos gaat, dient de LPV de bevolking serieus te nemen. In de eerste plaats door duidelijk uw standpunt en bedoelingen kenbaar te maken en niet met dubbele en verborgen agenda’s te werken. Dit is de basis voor een goede communicatie en discussie.”
.

Lees ook:Zeeuwse meningen (56): Van Nollebos vakantieoord maken?
Lees ook:Geen volwaardig ziekenhuis Walcheren! Mening minister telt zwaarder dan 15000 handtekeningen!
Lees ook:“Lekkende Vlissingse raadsleden moeten weg”
Lees ook:Het blijft onrustig in Vlissingen na vertrek burgemeester!
Lees ook:Grote kwal gespot in Vrouwenpolder: Het is niet Johan Robesin!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>