Extra geld voor huishoudelijke hulp!

DOMBURG – Het college van B&W in de gemeente Veere heeft besloten om in 2016 extra geld in te zetten voor huishoudelijke hulp. De Huishoudelijke Hulp Toelage (HHT) is voor bepaalde doelgroepen en bedraagt 5 euro per uur voor maximaal 3 uur per week. In de loop van 2015 is de vraag naar huishoudelijke hulp, zeker na de uitbreiding van doelgroepen per 1 september 2015, behoorlijk toegenomen.

Wethouder Chris Maas: “door de HHT worden meer banen in stand gehouden of tijdelijk gecreëerd voor hulpen in loondienst. Het budget voor 2016 was niet genoeg om de mensen die al gebruik maken van de HHT én de mensen op de wachtlijst, dit jaar huishoudelijke hulp te bieden”.

Het extra budget van ruim 1,5 ton is alleen voor het jaar 2016 bestemd. Over het nieuwe beleid vanaf 2017 zal in de tweede helft van 2016 een besluit worden genomen. De budgetten worden dan van Rijkswege verminderd.

Lees ook:Toelage huishoudelijke hulp!
Lees ook:Huishoudelijke Hulp Toelage tot 1 juni 2017 vijf euro!
Lees ook:Bijna 1,8 miljoen extra voor huishoudelijke hulp!
Lees ook:Huishoudelijke hulp blijft in 2016 € 5,- per uur!
Lees ook:Huishoudelijke Hulp Toelage toch nog vijf euro

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>