Sabewa Zeeland verstuurt belastingaanslagen!

HULST – Inwoners uit de gemeenten Borsele, Hulst, Goes, Kapelle, Reimerswaal, Sluis, Terneuzen en Tholen kriijgen in deze periode hun belastingaanslag. Het is een gecombineerde aanslag. Dit betekent dat zowel de belastingen van waterschap Scheldestromen als die van de gemeente erop staan. Op de aanslag staat één totaalbedrag vermeld. Er wordt wel toegelicht hoe dit bedrag tot stand is gekomen.

Wie na het ontvangen van de belastingaanslag vragen heeft, kan bij Sabewa Zeeland terecht. De organisatie is hierop voorbereid. De website www.sabewazeeland.nl is volledig vraaggericht opgebouwd. Ook wordt de telefonische bereikbaarheid in de weken na de aanslagoplegging uitgebreid. Sabewa Zeeland zet alle beschikbare medewerkers in om telefoonverkeer en e-mails snel en goed te kunnen afhandelen.

Veelgestelde vragen

De meeste vragen gaan over betalingsmogelijkheden (automatische incasso in negen termijnen) en mogelijkheden tot kwijtschelding. Ook hierover is uitgebreide informatie op de website te vinden. Veel zaken zijn online te regelen via het Digitale Loket.

Betaling in termijnen

Wie kiest voor automatische incasso, betaalt in negen termijnen. De afschrijving gebeurt aan het eind van de maand, met een start in maart. Dit betekent dat eind 2016 het hele bedrag is verrekend. Wie wil blijven betalen per acceptgiro, betaalt het totaalbedrag in twee termijnen. De gemeente Hulst is hierop een uitzondering. Inwoners van die gemeente betalen, als ze kiezen voor betaling via acceptgiro, in vier termijnen. Om die reden ontvangen inwoners van gemeente Hulst twee aanslagbiljetten van Sabewa Zeeland; één voor de gemeentelijke heffingen en één voor de waterschapsheffingen.

Kwijtschelding

Burgers die recht hebben op automatische kwijtschelding, zien dit terug op de aanslag. Achter de belastingsoorten waarvoor kwijtschelding verleend wordt, staat een bedrag van € 0. Wilt u kwijtschelding aanvragen kijk dan op de website van Sabewa Zeeland

Lees ook:Belastingaanslagen komen
Lees ook:Belastingaanslag Sabwea!
Lees ook:Belastingaanslag op de mat!
Lees ook:Gecombineerde belastingaanslagen Sabewa
Lees ook:Belastingaanslagen Sabewa!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>