Gedeputeerde Schönknecht op werkbezoek in gemeente Veere!

DOMBURG – Gedeputeerde Carla Schönknecht heeft afgelopen woensdagmiddag op uitnodiging van het Kenniscentrum Kusttoerisme een werkbezoek gebracht aan de gemeente Veere. Centraal thema was ‘Zeeland als gezonde regio’. Wat betekent dit voor de vrijetijdseconomie en welke nieuwe kansen biedt dit voor de toeristische sector?

Na een presentatie van het lectoraat Healthy Region van de HZ, van de GGD over de Vitale Revolutie en van de gemeente over hun ambities voor gezondheidstoerisme, ging de gedeputeerde in gesprek met ondernemers, onderwijs en de gemeente.

Gedeputeerde Carla Schönknecht: ” De toeristische sector is een belangrijke pijler van de Zeeuwse economie. Als provincie stimuleren en ondersteunen we innovatieve productontwikkeling en onderlinge samenwerking. Zeeland bezit een aantal natuurlijke kwaliteiten die van belang zijn voor en bijdragen aan de gezondheid en vitaliteit van mensen, op zowel preventief als curatief gebied. Het is goed om te zien dat partijen van die kwaliteiten gebruik maken om hier producten en diensten rond te ontwikkelen en dat ze hiervoor over de grenzen van hun eigen sector heen kijken!”

Zeeland, gezonde regio

De Provincie Zeeland stimuleert het verbeteren van woon- en verblijfsklimaat in Zeeland. Zo investeert de Provincie in goede wandel- en fietsroutes, beheer en ontwikkeling van natuurgebieden of promotie van cultuur- en sport(evenementen). Daarnaast stimuleren we andere partijen om te komen tot innovatie, zoals de internationale Bad-status van Domburg en Cadzand.

Meer informatie over toerisme en recreatie treft u hier.

Lees ook:Gastvrij Zeeland!
Lees ook:Carla Schönknecht (VVD en VVV!) geïnstalleerd als Zeeuwse gedeputeerde!
Lees ook:Zeeuwse Kustvisie bijna afgerond
Lees ook:Afronding Zeeuwse kustvisie
Lees ook:2 ton voor vernieuwend toerisme!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>