Het is pannenkoekendag!

MIDDELBURG - Nationale Pannenkoekdag is dit jaar nóg feestelijker dan andere jaren. Ook in het Zeeuwse is er aandacht voor. Vandaag, vrijdag 18 maart is het de 10e keer dat we dit feest in Nederland vieren.

Pannenkoekendag is op de dag aan het einde van de Vastentijd. Van oudsher mocht men in de vastentijd geen eieren, melk en vetten eten, en dat zit allemaal in die overheerlijke pannenkoeken. Daarom aten mensen in vroegere tijden vaak pannenkoeken nadat de 40 dagen vasten voorbij waren.

De Dag is vooral en langer bekend in Amerika, Australië en Engeland. In Nederland zijn het merken zoals Koopmans en Tefal die de dag commercieel maken en onder de aandacht brengen. Het Pannenkoekenfeest, wordt op veel scholen gehouden en regelmatig bakken junioren pannenkoeken voor senioren.

Lees ook:Het is pannenkoekendag
Lees ook:Pannenkoekendag
Lees ook:Pannenkoeken bakken bij Werkt voor Ouderen!
Lees ook:Zeeuwse ouderen SRVZ doen mee aan Nationale Pannenkoekendag!
Lees ook:SVRZ doet mee aan landelijke pannenkoekendag!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>