Meer nieuwe WW-uitkeringen grootwinkelbedrijf!

GOES - Het aantal nieuwe WW-uitkeringen is in februari 2016 in het grootwinkelbedrijf toegenomen ten opzichte van vorige maand. De beroepsgroep met de sterkste stijging is verkoopmedewerker detailhandel. Oorzaak zijn faillissementen van diverse grootwinkelbedrijven. Het is van belang dat verkoopmedewerkers detailhandel zich breed oriënteren op een nieuwe baan. Het totaal aantal nieuwe uitkeringen is wel gedaald.

Meer nieuwe WW-uitkeringen grootwinkelbedrijf

Ten opzichte van vorig jaar is in Zeeland het totaal aantal nieuwe uitkeringen gedaald. In februari 2015 waren er nog 870 nieuwe uitkeringen, in februari 2016 is dit gedaald naar 760 (-13%). De afname vindt plaats in vrijwel alle sectoren, met uitzondering van de handel en specifiek het grootwinkelbedrijf. Het aantal nieuwe uitkeringen in het grootwinkelbedrijf is in februari met bijna 30 toegenomen ten opzichte van vorig jaar (+113%). Dit leidt tot een toename van het aantal lopende WW-uitkeringen in het grootwinkelbedrijf (zie ook tabel pagina 5). Oorzaak zijn de faillissementen van diverse grote winkelketens in de afgelopen maanden. De grootste toename van WW-uitkeringen in het grootwinkelbedrijf komt voor rekening van verkoopmedewerkers detailhandel (+20). UWV heeft daarom gekeken naar mogelijkheden voor deze groep. Daarvoor is gekeken naar historische loopbaanoverstappen in de periode 2010 – 2014 van personen die op enig moment zijn ingeschreven bij UWV als werkzoekende. Uit deze analyse blijkt dat bijna de helft van het aantal verkopers na werkloosheid weer aan het werk gaat in de detailhandel

Lees ook:Minder nieuwe WW-uitkeringen!
Lees ook:Minder nieuwe WW-uitkeringen in Zeeland!
Lees ook:Verdere daling WW-uitkeringen
Lees ook:Afname WW-uitkeringen
Lees ook:Minder nieuwe WW-uitkeringen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>