Samenwerking bij straatverlichting!

MIDDELBURG – In het kantoor van Waterschap Scheldestromen in Middelburg is afgelopen dinsdag de Samenwerkingsovereenkomst Openbare Verlichting Zeeland ondertekend. De overeenkomst regelt de samenwerking tussen de Zeeuwse netbeheerder Enduris en de beheerders van de openbare verlichting in Zeeland. De samenwerking zorgt voor meer efficiëntie in het plaatsen en het onderhoud van openbare (straat)verlichting en is uniek in Nederland.

Voorheen moesten er bij het verwijderen en plaatsen van een lichtmast monteurs van beide organisaties aanwezig zijn: de wegbeheerder, als eigenaar van de lichtmast, en Enduris, als eigenaar van het ondergrondse kabelnetwerk. Door samen te werken kan dit door één partij gebeuren. Dit zorgt voor meer efficiëntie bij reparatiewerkzaamheden, maar ook op het gebied van inkoop, beheer en onderhoud. De werkzaamheden worden voortaan gezamenlijk voorbereid, gecoördineerd en begeleid door medewerkers van de samenwerkende organisaties. Dit gebeurt onder de naam  Bureau Openbare Verlichting Zeeland.

Inwoners kunnen storingen of beschadigingen aan lichtmasten melden via www.ovstoringzeeland.nl. Enduris blijft, als eigenaar van het elektriciteitsnetwerk, verantwoordelijk voor de afhandeling van ondergrondse kabelstoringen.

De samenwerkende organisaties zijn: de gemeenten Borsele, Goes, Hulst, Kapelle, Middelburg, Noord-Beveland, Reimerswaal, Sluis, Terneuzen, Tholen en Veere en N.V. Zeeland-Seaports, Provincie Zeeland, Waterschap Scheldestromen en Enduris.

Lees ook:Meldpunt openbare verlichting!
Lees ook:Die lamp brandt al weken niet
Lees ook:Storing openbare verlichting!
Lees ook:Kapotte lichtmast?
Lees ook:Informatieavond over werkzaamheden Strandweg Vlissingen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>