Mobiliteitscontrole!

MIDDELBURG – Op Het Zwin in Middelburg is afgelopen donderdag een grootschalige integrale mobiliteitscontrole gehouden.

Bij de grootschalige integrale controle zijn tussen 13.30 uur en 20.00 uur 31 bekeuringen door de politie uitgeschreven. De bekeuringen werden onder meer uitgeschreven voor de technische staat van de auto’s en bromfietsen (waaronder geluid), rijden zonder rijbewijs, onverzekerde voertuigen en rijden onder invloed.

In totaal werden 13.000 voertuigen gescand. Als er aanleiding toe was, verwezen motorrijders van de politie de auto’s en brommers naar het parkeerterrein aan Het Zwin in Middelburg waar ze uitgebreid werden gecontroleerd. Bij 190 voertuigen was iets justitieel, strafrechtelijk of fiscaal niet in orde.

Bij de Belastingdienst is een bedrag van 32.000 euro direct per pin voldaan. De Belastingdienst heeft daarnaast op 36 voertuigen beslag gelegd, waarvan er 16 werden weggesleept omdat de belastingschuld niet direct kon worden betaald. De overige 20 voertuigen mochten doorrijden, maar de eigenaren moeten binnen 4 weken hun belastingschuld betalen, anders wordt het voertuig alsnog in beslag genomen en verkocht. 10 eigenaren van voertuigen met buitenlands kenteken krijgen een naheffing van in totaal 15.000 euro vanwege het onterecht rijden met een buitenlands kenteken. Douane doet onderzoek naar 2 voertuigen.

De politie inde voor 2.675 euro aan openstaande boetes. 1 persoon werd in gijzeling genomen voor 112 dagen wegens openstaande boetes.

Orionis Walcheren gaat bij 15 personen nader onderzoeken of zij recht hebben op de uitkering die zij krijgen. Tot slot inden de deurwaarders van de gemeente Middelburg voor 6.600 euro aan openstaande gemeentelijke belastingen en parkeerboetes en werd beslag gelegd op 3 voertuigen.

Fraude en misstanden aanpakken

Doel van de controle was het zichtbaar aanpakken van fraude en misstanden en daardoor het vergroten van de nalevingsbereidheid onder inwoners en bezoekers van de gemeenten Vlissingen en Middelburg. De controle vond ook plaats in het kader van de versterkte aanpak van ondermijnende criminaliteit in het district Zeeland. Signalen die kunnen duiden op ondermijning worden door verschillende overheidsdiensten in een zo vroeg mogelijk stadium gezamenlijk opgepakt.

Lees ook:Mobiliteitscontrole Middelburg!
Lees ook:6500 voertuigen gescand!
Lees ook:Controles!
Lees ook:Controle havengebied!
Lees ook:Controle politie en belastingdienst!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>