Grote Putting geopend!

HENGSTDIJK – Het nieuwe natuurgebied de Grote Putting is afgelopen woensdag geopend in Hengstdijk. Het gebied bestond uit 50 hectare grond en is uitgebreid met nog eens 126 hectare nieuwe natuur. De toegevoegde grond was voorheen landbouw grond maar minder geschikt voor landbouw omdat het vaak te nat was door de lage ligging. De grond is ingezaaid met gras en er zijn laagtes aangelegd. Het is nu een open, vochtrijk grasland met laagtes. Ook zijn er recreatieve voorzieningen geplaatst zoals een informatiepunt en een uitkijkpunt.

De Grote Putting werd geopend door gedeputeerde van de Provincie Zeeland Carla Schönknecht, wethouder van de gemeente Hulst Jean-Paul Hageman en hoofd Staatsbosbeheer Zeeland Ad van Hees. Carla Schönknecht: “Natuurgebied de Grote Putting is een mooi voorbeeld van natuurontwikkeling. Het nieuwe gebied is een impuls voor de regio en goed voor de recreatiemogelijkheden. We hebben er een prachtig stuk beleefbare natuur bij gekregen in Zeeland!”

Maatregelen Grote Putting

Afgelopen twee jaar heeft de Provincie Zeeland in nauwe samenwerking met eigenaar Staatsbosbeheer, het Waterschap, Buro Ruimte en Groen, aannemer Romers en de gemeente Hulst, het bestaande natuurgebied uitgebreid. Daarnaast zijn er recreatieve voorzieningen toegevoegd. Een bankje, parkeerplaats, een uitkijkpunt en een infopunt met informatie over de bijzondere historie van het gebied. Speciaal voor wandelaars is het pad rond het gebied met 800 meter uitgebreid.

Oudlandgebied

De Grote Putting ligt in de Grote Hengstdijkpolder. Het gebied is voor 1161 ingepolderd en dat maakt het een van de oudste gebieden in de streek. Het is daarmee één van de weinige echte oudlandgebieden in Zeeland. Vroeger werd hier het veen uit de ondergrond gestoken. Dit is één van de oorzaken van het hobbelige karakter van het grasland. Het behouden van de bijzondere flora en fauna is tijdens de uitbreiding gewaarborgd en voor de grazende koeien is een rasterwerk geplaatst.

Lees ook:Grote Putting!
Lees ook:Nieuwe natuur Grote Putting!
Lees ook:Puttingweg afgesloten!
Lees ook:Natuurbeheer!
Lees ook:Nieuwe natuurontwikkeling Ellestraat te Heikant!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Grote Putting geopend!

  1. Robert Asselman

    We hebben voorgesteld om een verrekijker (zonder muntautomaat)te plaatsen bij het informatiepunt (ingang De Putting) aan de Josefstraat te Hengstdijk. Toezicht en verantwoordelijkheid voor de Samenwerkende wijk- en dorpsraden in de gemeente Hulst. Dit zal medio 2016 verwezenlijkt worden zo is beloofd.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>