Imago-onderzoek onder gasten!

ZIERIKZEE – “Wat is het imago van Schouwen-Duiveland onder gasten?”, vragen ze zich in de gemeente Schouwen-Duiveland af. “Dat laten zowel de gemeente Schouwen-Duiveland als de gemeente Goeree-Overflakkee de komende maanden, zowel in het voor- als in het hoofdseizoen, onderzoeken.

 ”In 2040 wil Schouwen-Duiveland volgens de strategische visie Tij van de Toekomst bekend staan als veelzijdig vakantie-eiland en toonaangevend in water. Met eilandmarketing en de campagne ‘Ik heb een band met Schouwen-Duiveland’, doen we veel om ons eiland te promoten, van ontspannend tot bruisend en van sportief tot cultureel. Ook de promotie voor Wonen op Schouwen-Duiveland start dit jaar. Met de eerste online-marketingcampagne voor dit onderwerp presenteren wij het eiland als aantrekkelijke woonbestemming. Vanaf volgend jaar volgt de campagne voor het trekken van innovatieve ondernemers.

Hoe staan we bekend?

Maar hoe staat ons eiland nu bekend onder gasten? Als fietseiland, als cultuureiland of inderdaad als eiland dat alles rondom water te bieden heeft? Hoe de gast ons eiland op dit moment ervaart, ons imago, wordt dit jaar onderzocht. Het onderzoeksbureau Right Marktonderzoek helpt de gemeente hierbij. Vanaf de meivakantie gaat dit bureau persoonlijk enquêtes op het eiland afnemen onder enkele honderden bezoekers. Daarnaast wordt er een online onderzoek gedaan in Nederland en een deel van Duitsland en België. Daarmee hopen we het imago van het eiland in beeld te krijgen en kunnen we waar nodig onze focus in de eilandmarketing bijstellen of juist versterken op de goede punten.

Samen met de buren

Een bijzonder element is dat we het imago-onderzoek samen met de gemeente Goeree-Overflakkee uitvoeren. Deze gemeente staat voor dezelfde vraag als wij vanuit hun eilandmarketing. Een goede samenwerking, die beide gemeenten kostenvoordeel bij het onderzoek oplevert. Medio 2018 herhalen we het imago-onderzoek zodat we kunnen zien waar het imago van Schouwen-Duiveland is veranderd. Voor alle duidelijkheid: dit is een onderzoek onder gasten, niet onder inwoners.”

 

Lees ook:Vlissingen op de kaart
Lees ook:Website erfgoedplatform
Lees ook:Herindeling Zeeland: Goeree erbij en Zeeuws-Vlaanderen weg!
Lees ook:Vriendelijke ambtenaren!
Lees ook:Ikhebeenband.nl

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>