Windturbines voor Walcherse kust!

DOMBURG – Dankzij de ingediende zienswijze van de gemeente Veere worden de windmolens voor de kust van Walcheren niet hoger dan 250 meter ( tiphoogte) boven zeeniveau. Het Rijk wil een windpark op zee op 22 kilometer uit de kust van Walcheren  bouwen. Windenergiegebied Borssele maakt onderdeel uit van het Waterplan 2009 dat windenergieparken voor de hele kust van Nederland mogelijk maakt.

De gemeente heeft bezwaar gemaakt tegen de zichtbaarheid van de windmolens vanaf de kust. “De windmolens zijn vooral goed te zien tijdens het toeristenseizoen volgens wethouder Jaap Melse. Die horizonvervuiling kan schade opleveren voor de recreatie en toeristische sector in de gemeente Veere. Maar heeft ook negatieve gevolgen voor de zeezoogdieren en de vogels. Het Rijk heeft naar onze bezwaren geluisterd en stelt nu maatregelen voor om die negatieve effecten te verkleinen”.

Het windpark Borssele is onderverdeeld in 5 kavels. Om de negatieve gevolgen voor de zeezoogdieren en vogels zoveel mogelijk te voorkomen, mogen er nu gemiddeld 76  turbines op een kavel staan.
Jaap Melse: “ Veere staat positief tegenover de doelstellingen van het rijksbeleid qua windenergie maar we hebben nu wel bereikt dat de windturbines voor de kust van Walcheren niet hoger dan 250 meter (tiphoogte)  boven zeeniveau worden”. Ze zijn dus minder zichtbaar en ook minder schadelijk voor de fauna.

Lees ook:Minder windmolenparken op zee!
Lees ook:Nieuwe kans voor vismarkt Veere
Lees ook:Plaatsing kap op molen Westkapelle!
Lees ook:Zonatlas!
Lees ook:Wederopbouw Veere

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>