Wijkfeest met Circus Bolo: Sprankelend Dauwendaele!

MIDDELBURG – In het Middelburgse Dauwendaele is zaterdag 4 juni voor het tweede jaar een groot wijkfeest. Onder andere met medewerking van Circus Bolo. Na het succes van vorig jaar hebben de organisatoren besloten het dit jaar nog grootser aan te pakken. Van 12:00 – 24:00 uur is het feest op sportpark De Kruitmolen.

Dauwendaele is multicultureel en divers wat inwoners betreft, er wonen veel verschillende nationaliteiten en huishoudens in de wijk. Dit vraagt inlevingsvermogen van inwoners, maar het levert ook veel diversiteit op. Sprankelend Dauwendaele, samen kleurrijk, vormt dan ook het thema van het feest van zaterdag. Sport, spel én eten verbindt mensen en dat is ook wat de organisaties willen bereiken met dit feest: mensen samenbrengen. Het feest wordt georganiseerd door Wijkteam Dauwendaele, FC Dauwendaele, Stichting de Wijk Dauwendaele, Stichting Welzijn Middelburg en gemeente Middelburg.

Programma
Zaterdag bruist het van de activiteiten en optredens op sportpark de Kruitmolen. Iedereen kan – na opgave-  meedoen aan de Dauwendaelse spelen, een sportieve zeskamp waar groepen tegen elkaar strijden. Ook zijn er vele workshops te volgen, van bloemschikken tot taekwondo, er is rekening gehouden met verschillende interesses en leeftijden, voor ieder wat wils. Er vinden optredens plaats van de Zeeuwse Muzikanten, Circus Bolo & diabolo en Nelson de Kok verzorgt een freestyle voetbalshow. Ook vliegen er roofvogels over het sportveld tijdens de spectaculaire roofvogelshows. Kinderen kunnen spelen op de speelkussens, meerijden op een echte klassieke brandweerauto en modelboten besturen. Er is een markt met kraampjes met multiculturele hapjes en streekproducten. Het feest wordt afgesloten met een feestavond, een barbecue (vooraf opgeven) en een kinderdisco.

Meer informatie en opgeven voor één van de activiteiten via http://wijkdauwendaele.nl/wijkfeest-dauwendaele/. Deelname aan de activiteiten is gratis, met uitzondering van het bloemschikken en de barbecue.

Wijkvisie Dauwendaele
Vorig jaar is een begin gemaakt met de uitvoering van de Wijkvisie Dauwendaele. Verschillende organisaties in de wijk werken samen aan een toekomstbestendige wijk, waarbij saamhorigheid een belangrijk aandachtspunt is. Het wijkfeest is vorig jaar voor het eerst georganiseerd vanuit deze wijkvisie. Dit was zo’n succes dat het dit jaar weer plaatsvindt.

 

Lees ook:Wijkfeest Dauwendaele!
Lees ook:Bijeenkomst Wijkvisie Dauwendaele Middelburg!
Lees ook:‘Jump in’ Vlissingen!
Lees ook:Multiculturele markt Dauwendaele!
Lees ook:Dauwendaele in beweging

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>