Peperdure vluchtelingenopvang Zeelandhallen UPDATE

GOES – Nu snap ik waarom ze bijvoorbeeld een snuffelmarkt in de Goese  Zeelandhallen zo makkelijk plaats laten maken voor de komst van vluchtelingen. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) betaalt er grof geld voor: 3 miljoen euro voor 11 maanden!

Dat het COA zoveel geld uitgeeft voor huisvesting van de vluchtelingen heeft vooral te maken met de slechte voorbereiding op de komst van een enorme groep vluchtelingen in ons land. Dus is er 4 keer zoveel betaald dan gebruikelijk is. Overigens zorgt de 3 miljoen euro in Goes er volgens Libéma, de eigenaar van de Zeelandhallen ervoor dat de kosten gedekt zijn.

Reactie

Ron van Kuijk Libéma reageert zaterdagmiddag: “NRC en Reporter Radio melden vandaag dat vastgoedeigenaren sterk hebben geprofiteerd van het uitbreken van de migratiecrisis in 2014. In dat kader wordt er ook gewezen naar  Libéma dat op een aantal van haar locaties plaats biedt aan het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). Libéma neemt nadrukkelijk afstand van enkele beweringen en conclusies uit het ‘onderzoek’ van NRC en Reporter Radio als het gaat om de vergoedingen die Libéma ontvangt.

In deze eerste en enige reactie op de publicaties wil Libéma kenbaar maken dat het op alle locaties waar het ruimte biedt aan vluchtelingen slechts de kostprijs van de accommodatie aan het COA vraagt; alle bijkomende zaken die van derden moeten worden betrokken of ingehuurd worden één op één – tegen kostprijs – doorberekend aan het COA.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Dat de kosten voor het COA hoog kunnen oplopen, is een ander verhaal. Feit blijft dat Libéma medewerking verleent aan de noodopvang uit humanitaire overwegingen en het besef van maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Transparant

Grootste kostenpost zijn de facilitaire voorzieningen die Libéma voor COA opzet en waarvan de offertes ook transparant met het COA worden gedeeld. Dan gaat het bijvoorbeeld om beveiligingsmaatregelen, brandmeldinstallaties, douchecabines, bedden, afscheidingswanden, toiletten, kantoorunits voor het COA en alles wat er nog meer bij een dergelijke opvang komt kijken. Alle facturen en offertes van leveranciers daaromtrent worden in alle openheid gedeeld met het COA.

Risico’s

Als je alle kosten bij elkaar optelt krijg je een hoog bedrag, maar daarvan gaat slechts een deel daadwerkelijk naar Libéma. Tot slot loopt het bedrijf ook risico’s als het gaat om de inkoop voor de horeca/catering die het op de opvanglocaties verzorgt en zijn er kosten en risico’s van huurders die afhaken of moeten worden gecompenseerd.”

Lees ook:Geen vluchtelingenopvang Reimerswaal!
Lees ook:CvdK Polman: Werken aan Zeeuwse opvang vluchtelingen!
Lees ook:Vluchtelingen Zeelandhallen!
Lees ook:Tegenstanders vluchtingenopvang Vlissingen blijven rustig!
Lees ook:Ook Vluchtelingen naar Vlissingen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>