Neckermann wordt kaaspand!

SINT JAN = De ondernemersfamilie Kuijl heeft het voormalige expeditiecentrum van Neckermann te Sint Jansteen verworven. De familie heeft onder andere het kaasproducerend bedrijf Sint Paul te Lokeren (B) en het kaasverwerkingsbedrijf Vonku BV te Hulst onder haar vleugels. Met de verwerving maakt de familie – en haar volgende generatie – zich klaar voor de komende 25 jaar.

Het bedrijf Vonku BV – gevestigd op bedrijventerrein Hogeweg in Hulst – is producent van diepvrieskaassnacks voor de consumentenmarkt en kaas als component voor voedingsbedrijven. De huidige huisvesting van Vonku aan de Amerikaweg te Hulst is te klein geworden. Dit bedrijf zal worden ondergebracht in het pand aan De Verrekijker te Sint Jansteen. Daarnaast wordt het centrum – met een oppervlakte van zo’n 27.000 m2 – de spil in de verdere ontwikkelingen en groei van het familiebedrijf.

Sint Paul produceert industriële kaas en kaasalternatieven voor de professionele markt. Het bedrijf heeft meer dan 30 jaar ervaring en is op dit gebied één van werelds grootste. Sint Paul heeft meerdere productielocaties in Nederland en België en is actief in ruim 25 landen. Momenteel heeft Sint Paul vier tot vijf magazijnen verdeeld over Europa. Deze zouden onder andere op termijn kunnen worden ondergebracht in Sint Jansteen.

Het gemeentebestuur van Hulst is verheugd met deze ontwikkelingen, omdat deze opportuniteit biedt voor de werkgelegenheid in de regio. Daarnaast krijgt het sinds 2014 leegstaande expeditiecentrum aan De Verrekijker te Sint Jansteen een nieuwe invulling, hetgeen het gemeentebestuur toejuicht.
Vanaf het moment dat het voormalige expeditiecentrum van Neckermann in de verkoop kwam, is er nauw samengewerkt door de familie Kuijl en de gemeente Hulst om de mogelijkheden te onderzoeken. Dit constructieve overleg heeft nu geleid tot de aankoop van het pand door de familie.

Lees ook:Aanrijding in Sint Jansteen!
Lees ook:Politie zoekt woninginbrekers en dronken bestuurders!
Lees ook:Inbrekers in de boeien!
Lees ook:Lintje voor Ronny Polspoel
Lees ook:Ingrijpende wegafsluiting Sint Jansteen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>