Attentie Buurtpreventie!

KRUININGEN -Binnen de gemeente Reimerswaal hebben verschillende inwoners het initiatief genomen om een bijdrage te leveren aan buurtpreventie. Zij zijn gestart met een WhatsApp-buurtpreventie groep. De gemeente en de politie ondersteunen deze bewonersinitiatieven van harte.

Wat is een BuurtWhatsApp?

Een WhatsApp-buurtpreventiegroep is één van de manieren waarop u samen met buurtgenoten alertheid kunt organiseren. Zodra bewoners iets verdachts zien of horen, zoals (vermoedens van) inbraak, oplichting, vernieling, straatroof, bedreiging of mishandeling, kunnen ze eenvoudig een melding maken in hun WhatsApp-groep. Nadat één lid van de groep bij een verdachte situatie via 112 de politie heeft gebeld, houden de bewoners elkaar op de hoogte via de WhatsApp-groep en houden zij de verdachte persoon in de gaten. Op deze manier kan de politie vaker verdachten aanhouden en mogelijk inbraken en dergelijke voorkomen. Een actieve en oplettende buurt is immers geen prettige werkplek voor inbrekers en overlastplegers!

Bestaande BuurtWhatsApp-groepen

Hieronder vindt u de dorpen waar inmiddels één of meerdere BuurtWhatsApp-groepen actief zijn. Woont u in een actieve wijk of buurt dan kunt u mee doen.

Krabbendijke
Aanmelden via Herman Dieleman, tel.nr. 06 11 27 26 49

Kruiningen
Aanmelden via Marco van der Maas, tel.nr. 06 11 66 39 53 of[email protected]

Nieuwe BuurtWhatsApp? Meld deze aan!

Is uw dorp of buurt nog niet vertegenwoordigd? Dan kunt u uiteraard zelf een WhatsApp-groep oprichten. Voorwaarde is dat u minimaal 18 jaar bent en woonachtig in de gemeente Reimerswaal. Meld uw groep aan bij de websitewww.wabp.nl zodat uw BuurtWhatsApp zichtbaar wordt op de digitale kaart én bij de gemeente Reimerswaal via [email protected]. De gemeente onderhoudt graag contact met de beheerders van de WhatsAppgroep en kan naar behoefte faciliteren in de opzet van een groep.

Bij het oprichten van een WhatsApp groep is het belangrijk een aantal huisregels te formuleren. Zo is het van belang te werken volgens de SAAR methode. Dit staat voor:
S = Signaleer,
A = Alarmeer 112,
A = App om je waarneming bekend te maken aan anderen,
R = Reageer, door bijvoorbeeld naar buiten te gaan en contact te maken met de persoon of met aanvullende informatie over de situatie of afhandeling van de melding. Het is belangrijk altijd op uw eigen veiligheid te letten! Reageren betekent niet dat u op een onveilige situatie af moet stappen.

Meer huisregels en aanvullende informatie is te vinden op www.wabp.nl.

Lees ook:Buurt WhatsApp-groepen!
Lees ook:Start een WhatsApp-groep in de buurt
Lees ook:Terneuzen steunt initiatieven voor WhatsApp-preventiegroepen!
Lees ook:Walcheren veiliger door BuurtWhatsApp!
Lees ook:BuurtWhatsApp bord!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>