Award voor behandeling darmkanker ADRZ!

GOES - Het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) behoort tot de beste ziekenhuizen van Nederland voor de behandeling van darmkanker. Het Dutch Institute for Clinical Auditing (DICA) heeft het ADRZ daarom een zogeheten Spotlight Award toegekend.

De toekenning is van groot belang omdat het ADRZ meedoet aan het landelijke bevolkingsonderzoek naar darmkanker. In het ADRZ zijn vorig jaar 200 patiënten gezien met darmkanker. In veel gevallen wordt er geopereerd.

Een kwart van de vijftig ziekenhuizen die deelnemen aan het bevolkingsonderzoek ontvangt de prestigieuze Spotlight Award. Het ADRZ krijgt deze niet alleen vanwege de kwaliteit van de behandeling, ook doen zich in het ADRZ rondom operaties minder complicaties voor dan in andere ziekenhuizen.

Dankzij vroeg onderzoek naar darmkanker kan sneller worden ingegrepen en worden levens gespaard. Voor de invoering van het bevolkingsonderzoek in 2014 werd jaarlijks in Nederland bij 13.000 mensen de diagnose ‘darmkanker’ gesteld en overleden jaarlijks 5000 mensen aan deze ziekte.

De behandeling van darmkanker kenmerkt zich in het ADRZ door een multidisciplinaire benadering. Op de ‘multipoli’ van het ADRZ is zowel de chirurg als de internist-oncoloog aanwezig om samen de patiënten te kunnen zien en spreken. De verpleegkundig specialist en de arts vullen elkaars taken aan, bijvoorbeeld bij het bespreken van uitslagen van onderzoeken, behandeling met chemotherapie en het uitvoeren van de controles.

De behandeling van darmkanker gebeurt door een groot team van artsen en verpleegkundigen. Ook psychologen en andere zorgverleners uit het ADRZ worden erbij betrokken. Er is voor bijzondere gevallen dagelijks contact met artsen uit het Erasmus MC om de behandeling zo goed mogelijk op de individuele patiënt af te stemmen.

Lees ook:Prestigieuze award voor behandeling darmkanker ADRZ!
Lees ook:Maart is de maand van darmkanker
Lees ook:ADRZ onderzoekt patiënten op VRE-bacterie!
Lees ook:Minisymposium Darmkanker: uw zorg, onze zorg!
Lees ook:Open Dag ADRZ in teken van acute zorg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>