Veilig op weg naar Reynaertcollege!

HULST – Het Reynaertcollege in Hulst verwelkomt maandag 11 juli ruim 300 nieuwe brugklassers. De leerlingen uit de groepen zeven en acht van veertien scholen in de regio komen onder begeleiding voor het eerst op de fiets naar school. Onderweg krijgen ze uitleg over de beste fietsroutes en de risicovolle punten. De organisatie van deze dag is voor het dertiende jaar in handen van de projectgroep “Veilig naar school”.

Hoe fiets je veilig naar school? Welke route is het meest veilig of minst onveilig? Waar kun je het beste de weg oversteken? Als de groep oversteekt, mag dan iedereen mee? Voor veel leerlingen die aan het eind van de basisschoolperiode naar de middelbare school in Hulst komen, is deze dag leuk maar ook erg leerzaam. De fietsersgroepen worden voor de veiligheid vergezeld door motoragenten en mountainbikers van de politie.

Op school aangekomen worden de leerlingen verwelkomd met een drankje en krijgen ze aanvullende uitleg over de fietsroutes naar school. De leerlingen krijgen een video te zien met daarin aandacht voor de gevaarlijke situaties en riskant gedrag in het verkeer. Voor alle leerlingen is er vervolgens nog een attentie, waarna ze weer op de fiets naar huis gaan

De projectgroep bekijkt jaarlijks de fietsroutes omdat er in de regio met regelmaat aanpassingen aan het weggennet plaatsvinden. De bedoeling van het route-advies is dat de leerlingen na de vakantie in het nieuwe schooljaar voor deze ‘minst onveilige’ routes zullen kiezen. De term ‘minst onveilig’ wordt door de projectgroep bewust gebruikt, omdat er geen enkele route 100% veilig is.

Op de website van het Reynaertcollege is een pagina gewijd aan verkeerseducatie. Daar kunnen de toekomstige brugklassers en hun ouders/verzorgers de minst onveilige routes raadplegen.

“Veilig naar school” is een project van het Reynaertcollege, Praktijkschool Hulst, gemeente Hulst, Veilig Verkeer Nederland en de politie.

Lees ook:Veilig naar school in Hulst!
Lees ook:Verkeersexamen!
Lees ook:Praktisch verkeersexamen scholieren!
Lees ook:Brugklassers aan de slag met zwerfafval!
Lees ook:Reactie burgemeester Mulder op mishandeling meisje!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>