VPRO-jeugdserie Alleen op de Wereld in première bij Film by the Sea!Alle kinderen hebben wel wat. De één is doof, de ander schrijft links, weer een ander heeft ADHD. En Remi? Remi is een vondeling. De klassieker Alleen op de wereld  van Hector Malot (1878) is bewerkt tot een hedendaagse televisieserie. 
Innavolging van succesvolle kerstseries Vrolijke Kerst (VPRO) en Kasper en de Kerstengelen (AVROTROS) wordt de jeugdserie, een coproductie van Lemming Film en de VPRO, tussen 6 december en de kerstdagen om 18.00 uur uitgezonden op NPO Zapp. Zondag 11 september gaat Alleen op de Wereld in première tijdens Film by the Sea. 

Film by the Sea is het festival voor film en literatuur. De 18e editie van Film by the Sea vindt dit jaar plaats van 9 tot en met 18 september. www.filmbythesea.nl

 

Remi (gespeeld door Julian Ras) is een vondeling, maar verder is hij een hele gewone jongen die een heel gewoon leven leidt samen met Betty Barbarin, de moeder die hem gevonden heeft. Tot op zijn elfde verjaardag, als er een grote vrachtwagen voor hun huis stopt en Betty’s man na jaren thuiskomt. Jerome vindt het teveel, twee mannen in één huis. Hij neemt Remi mee in de wagen en laat hem achter bij een benzinestation. Daar wordt Remi voor de tweede keer in zijn leven gevonden. Hij gaat mee met Vitalis en zijn dieren in hun oude bus. Het is het begin van een avontuurlijke reis waarin Remi vrienden maakt en vrienden verliest en door alle ups en downs eindelijk zijn echte geluk vindt.

 


Cast

De hoofdrol van Remi wordt in de serie vertolkt door Julian Ras (2001), onder meer bekend door zijn rol in de speelfilms Dummie de Mummie en Bouwdorp. De cast bestaat naast Julian onder anderen uit: Ricky Koole, Bert Luppes, Georgina Verbaan en Frederik Brom. Op vpro.nl/alleenopdewereld volgt binnenkort een uitgebreide beschrijving van de cast.

 

Klassieker

De klassieker Alleen op de wereld van de Franse schrijver Hector Malot is vaker verfilmd, maar nooit als serie voor NPO Zapp. Het verhaal over Remi in het Frankrijk van eind negentiende eeuw is bewerkt tot een hedendaagse tv-serie over Remi in Nederland en heeft alles wat een goed verhaal moet hebben; het is avontuurlijk, ontroerend, vrolijk en liefdevol. Waar zelfredzaamheid, optimisme van een kind en de functie van vriendschap centraal staan, is de serie keihard en hoopgevend tegelijk.
Première Film by the Sea

Op 11 september gaat Alleen op de Wereld in première tijdens Film by the Sea, het festival voor film en literatuur in Vlissingen. De cast en crew zijn hierbij aanwezig. Aanvang rode loper: 13.00 uur. Aanvang film: 13.30 uur. In de pauze worden speciale activiteiten voor de jeugdige bezoekers georganiseerd. Voor meer informatie en het bestellen van kaarten, kijk op www.filmbythesea.nl.

 

Voorvertoningen 

Na de premiere in Vlissingen wordt Alleen op de Wereld ook tijdens het Nederlands Film Festival en Cinekid vertoond.

 

De VPRO zendt vanaf 6 december dagelijks de serie Alleen op de Wereld uit om 18.00 uur op NPO Zapp. Alleen op de Wereld is daarmee de kerstserie voor het hele gezin van 2016.

 

Script: Mieke de Jong, Anne Hofhuis, Myranda Jongeling

Regie: Margien Rogaar en Steven Wouterlood

Afleveringen: 20 x 10 minuten, 6 december aflevering 1 en 2, 7 december aflevering 2 en 3 en zo verder

 

 

Producenten: Lemming Film in coproductie met de VPRO

 

 

 

 

Lees ook:Alleen op de wereld!
Lees ook:Film by the Sea start vandaag!
Lees ook:Zomer tip (10): Film by the Sea!
Lees ook:Film by the Sea: Vlaamse invasie op woensdag!
Lees ook:Kroonprins Willem-Alexander bij opening Film by the Sea!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>