Subsidieregeling verwijdering asbestdaken!

 

TERNEUZEN – Wilt u een asbestdak verwijderen? Dan komt u misschien wel in aanmerking voor de subsidieregeling verwijdering asbestdaken. De subsidieregeling richt zich op particulieren, (agrarische) bedrijven, non-profit organisaties en overheden.
Subsidie kunt u aanvragen wanneer u degene bent die de rekening betaalt voor het verwijderen van het asbestdak.


Looptijd en indienen
De regeling heeft een looptijd tot en met 31 december 2019. U kunt uw subsidieaanvraag tot 31 december 2019 17.00 uur indienen bij Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. U kunt uw aanvraag indienen binnen een termijn van zes maanden na de verwijdering van het asbestdak. Alleen volledige aanvragen worden in behandeling genomen. U dient uw aanvraag in via mijn.rvo.nl.

Hoeveel subsidie kunt u ontvangen?
De subsidie bedraagt € 4,50 per m2 verwijderd asbestdak met een maximum van €25.000 per adres. U kunt alleen in aanmerking komen voor de subsidie als de oppervlakte van het geïnventariseerde asbestdak meer dan 35 m2 bedraagt.

Subsidiebudget
Voor 2016 is een budget van €10 miljoen beschikbaar. Per jaar wordt een subsidieplafond bekendgemaakt. Indien een aanvraag tijdig wordt ingediend, maar het subsidieplafond is al bereikt, verschuift de datum van ontvangst naar 1 januari in het daaropvolgende kalenderjaar. De regeling vervalt met ingang van 1 januari 2020.

Leefomgeving en gezondheid
Met deze regeling stimuleert het ministerie van Infrastructuur en Milieu de verwijdering van asbestdaken vanaf 2016 tot en met 2019. Waarom? Asbestdaken verweren in de buitenlucht waardoor er asbestvezels vrijkomen in de leefomgeving. Om het risico voor de gezondheid te beperken, is het houden van asbestdaken vanaf 1 januari 2024 verboden. Het verbod houdt in dat de eigenaren van asbestdaken in de periode 2016-2024 het asbestdak moeten laten verwijderen.

Duurzaam bouwloket
De regeling vindt u ook terug op www.duurzaambouwloket.nl. Typ bij gemeente ‘Terneuzen’. Ga vervolgens naar Duurzaam Bouwloket, gemeentepagina en kijk onder subsidies en leningen.

Energiebespaarlening
U kunt ook maximaal 50% voor asbestdaken en 50% voor dakisolatie van de Nationale Energiebespaarlening gebruiken. Ga voor meer informatie naar www.energiebespaarlening.nl

Lees ook:Subsidieregeling verwijdering asbestdaken!
Lees ook:Subsidie verwijderen asbestdaken
Lees ook:Verwijderen asbestdaken
Lees ook:Verwijderen asbestdaken
Lees ook:Subsidie verwijderen asbestdaken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>