Containers Burgemeester Stemerdinglaan!

OOST-SOUBURG – In de burgemeester Stemerdinglaan in Oost-Souburg is begin juli als proef een nieuw type ondergrondse container (een duo-container) geplaatst. Deze is voor 2 soorten afval: restafval en plastic/drankkartons. De container werkt alleen met een toegangspasje. Op de container staat aangegeven wat er wel/niet in mag.

Een gemeentewoordvoerder: “Het scheiden van afval wordt steeds belangrijker, vooral voor het milieu. Huishoudelijk afval bestaat voor een groot deel uit grondstoffen die hergebruikt kunnen worden. Denk hierbij aan gft, papier en plastic. Als we onze grondstoffen goed scheiden, blijft er nog maar heel weinig restafval over.
In Vlissingen wordt nu zo’n 327 kilo per inwoner restafval opgehaald. In de periode tot 2020 willen we dat terugbrengen tot maximaal 7 mini containers per jaar. Als we al ons afval scheiden kan maar liefst driekwart hiervan worden hergebruikt of gerecycled én blijft er dus minder restafval over.

Groene kliko blijft

De grijze kliko wordt overbodig. De inzameling voor gft-afval blijft hetzelfde. De groene kliko blijft dus gewoon. Uit andere gebieden waar dergelijke duo-containers werden geplaatst, merkten mensen dat veel verpakkingen van plastic zijn gemaakt en dat ze met deze wijze van afval scheiden uiteindelijk veel minder restafval overhouden.

Wat gebeurt er na de proef?

Na de proef van 4 maanden kijkt de gemeente of én hoeveel plastic afval wordt gescheiden van het restafval. In de proef bekijken we ook of de scheiding van het restafval en plastic binnen in de container goed verloopt en of alles naar behoren werkt.
Het resultaat van de proef bepaalt of er in de rest van de wijk dezelfde soort containers worden geplaatst. De resultaten van de proef laten we u uiteraard ook weten. Als de proef goed werkt, worden de komende jaren in Oost-Souburg zo’n 90 ondergrondse duo-containers geplaatst. Het plaatsen wordt om kosten te besparen gecombineerd met andere werkzaamheden. Zoals rioolwerken en herinrichtingen van straten.

Vragen of opmerkingen

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met de gemeente via e-mail [email protected], onder vermelding van ‘vraag afval’. Op de afvalpagina vindt u meer informatie over afval. Bijvoorbeeld wanneer en waar uw klein chemisch afval, textiel, glas en oud papier kunt inleveren.

Samen houden we onze stad óók op deze manier schoon, heel en veilig. Doet u ook mee?”

Lees ook:Gf-containers komen in april!
Lees ook:Op weg naar minder restafval
Lees ook:Proeven campagne Afval apart, gewoon doen
Lees ook:Afval scheiden loont!
Lees ook:Afval scheiden loont!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>