Genomineerden Emergo 2016!

THOLEN – Uit meer dan 30 aangemelde innovatieve ondernemers heeft de kerngroep vijf genomineerden gekozen die in aanmerking komen voor de Emergo. De Emergo wordt jaarlijks uitgereikt aan een Zeeuwse onderneming die een succesvolle innovatie heeft gerealiseerd. In september volgt er meer informatie over de verkiezing en uitreiking van de Emergo.

De vijf genomineerden zijn:

Allplast BV – Tholen

Kogelwerend schild voor arrestatieteams. Sinds 1999 is Allplast actief als bedrijf op het gebied van kunststofbewerking. De laatste jaren zijn hier ook kogelwering en ballistische beschermingsproducten bij gekomen. Allplast heeft in samenwerking met politie- en interventieteams een nieuw kogelwerend schild ontwikkeld, dat is getest en goedgekeurd door TNO.

Bever Innovations BV – Zierikzee

Tanken onder intelligente luifelverlichting. Als producent van intelligente LED oplossingen met een 100% focus op de benzine retailindustrie, is Bever Innovations marktleider op het gebied van LED verlichtingsproducten voor tankstations. Bever verkoopt haar LED producten aan tankstationseigenaren en oliemaatschappijen in 54 landen.

Delmeco Fishing Technology BV – Colijnsplaat

Pulsvissen is een alternatief voor boomkorvissen. Bij boomkorvissen wordt een ketting over de zeebodem getrokken om zo de platvis op te jagen. Pulsvissen werkt met elektrische pulsen waardoor de platvis geprikkeld wordt, opschrikt uit het zand en zo gevangen kan worden. Voordelen: er is minder bijvangst omdat kleine vis niet geprikkeld wordt, de vis komt levend en onbeschadigd aan boord en er is geen schade aan de zeebodem. Bovendien is er aanzienlijk minder brandstof nodig bij deze manier van vissen omdat er minder druk op het vistuig staat. Dit leidt tot een flinke kostenbesparing. Het pulsvissen is ontwikkeld door Verburg Holland in Colijnsplaat. Delmeco nam dit bedrijf in 2010 over.

Kraker Trailers BV – Axel

Met de nieuwe fabriek is Kraker Trailers klaar voor de toekomst en krijgt de titel “Masters in Moving Floor Trailers” een extra dimensie. Kraker Trailers is de eerste schuifvloertrailerfabrikant die de traditionele bouwwijze, waarbij een trailer volledig wordt gelast, los durft te laten en kiest voor boutverbindingen. Door de bouwwijze kan de K-Force op locatie worden afgemonteerd. Er kunnen meerdere trailers als bouwpakketten gestapeld tegelijk worden vervoerd.

Lubo International – Kortgene

Lubo Lubrication is een slimme, droge, biobased smering die wordt aangebracht op RVS schroefdraden. Het smeersel voorkomt dat het RVS zich vast vreet. Met het lubricant behoort koudlas tot de verleden tijd. Naast de unieke werking brengt het gebruik van deze Lubo lubrication op schroefdraden een verhoging van de efficiëntie en kostenbesparende factor met zich mee als het gaat om nieuwbouw en onderhoud op constructies en machines.

Lees ook:Emergo prijs!
Lees ook:Murre Techniek en Vitro Plus winnen Zeeuwse Innovatie Prijs Emergo!
Lees ook:Zeeuws Innovatie Evenement!
Lees ook:Akse Media waarschuwt inwoners Tholen voor nep-verkopers advertenties!
Lees ook:Aftelklok Vlissingen 700!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>