Wecycle-inleveractie!

VLISSINGEN – “Als gemeente Vlissingen doen we mee aan de Wecycle-inleveractie. Inwoners kunnen hun afgedankte, kleine elektrische apparaten en spaarlampen inleveren bij de Milieustraat en vanaf oktober punten sparen voor een goed doel”, aldus een woordvoerder van Vlissingen.

“Welk goede doel dat wordt, weten we nu nog niet. U kunt uw Vlissingse vereniging, club of goede doel voor 1 september met motivatie aanmelden via [email protected] onder vermelding van Wecycle actie. Het doel dat uiteindelijk (door de gemeente en inwoners) gekozen wordt, maakt kans op een sponsorcheque van €1.000,- van Wecycle!

Hoe werkt het precies?

Als we alle aanmeldingen binnen hebben, kiezen we in september samen met inwoners het uiteindelijke goede doel uit. Vanaf 1 oktober kunnen inwoners dan punten verdienen als zij op de Milieustraat hun kleine elektrische apparaten en spaarlampen (e-waste) inleveren. Op de Milieustraat kunt u ter plekke via uw smartphone naar www.wecycle.nl/inleveren. Via GPS wordt herkend of u echt op de Milieustraat bent. U steunt zo het lokale, goede doel én u maakt zelf kans op prijzen. De 25 gemeenten met de meeste punten per inwoner winnen een sponsorcheque van €1.000,- voor een lokaal goed doel. De actie loopt tot en met 31 december.

Recyclen is belangrijk

Jaarlijks verdwijnt zo’n 35 miljoen kilo aan kleine apparaten en lampen in de vuilnisbak. Hierdoor gaan ze verloren voor recycling. Het doel van de inleveractie is dan ook om het inleveren van vooral kleine elektrische apparaten en spaarlampen op de Milieustraat te stimuleren. Elektrische apparaten laat Wecycle voor 80 procent recyclen, spaarlampen zelfs voor meer dan 90 procent. Door recycling blijven grondstoffen behouden en komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht.”

Lees ook:Oude elektrische apparaten naar de Milieustraat!
Lees ook:Lever uw kleine, elektrische apparaten in bij de Milieustraat voor Basketbalvereniging Marathon
Lees ook:Oude elektrische apparaten naar de Milieustraat voor Vlissings goed doel!
Lees ook:Elektrische apparaten inleveren
Lees ook:Lever elektrische apparaten in bij milieustraat!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>