Herdenking Japanse capitulatie!

SLUIS – Ook in de gemeente Sluis herdenken ze 15 augustus, de dag van de Japanse capitulatie in 1945, wordt 71 jaar na dato, het formele einde aan de oorlog in Zuidoost-Azië en het einde van de Tweede Wereldoorlog in het Koninkrijk der Nederlanden.

Op overheidsgebouwen, ook in de gemeente Sluis, hangt die dag de Nederlandse vlag (zonder wimpel) in top. De officiële herdenking vindt plaats in Den Haag bij het Indisch Monument, in het bijzijn van de Minister President en vele autoriteiten.

Ook particulieren, instellingen en bedrijven kunnen op 15 augustus vlaggen in verband met het formele einde van de Tweede Wereldoorlog.

Het gemeentebestuur van Sluis en de Stichting Comité 4 mei Oostburg vinden het belangrijk dat er aandacht blijft voor het herdenken van de vele slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog hier en in het land, maar vanzelfsprekend ook de slachtoffers in het toenmalig Nederlands-Indië. In verbondenheid met de plechtigheid in Den Haag die om 12.00 uur begint, is er bij het herdenkingsmonument op het Raadhuisplein in Oostburg een eenvoudige ceremonie.

Om 11.45 uur verzamelen in de hal van het gemeentehuis, gevolgd door een korte toelichting namens het bestuur van Stichting Comité 4 mei Oostburg. Het gemeentebestuur en het bestuur van Stichting Comité 4 mei Oostburg zal om 12.00 uur bloemen leggen ter nagedachtenis. Meelevende inwoners  zijn van harte uitgenodigd bij deze herdenking en bloemlegging aan te sluiten.

 

Lees ook:Herdenking en vlagprotocol einde WOll!
Lees ook:Vier mei herdenking Kapelle
Lees ook:4 mei herdenking Tholen!
Lees ook:Herdenking Watersnoodramp!
Lees ook:Herdenking bombardement op Breskens

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>