Wehkamp en KWF ontwikkelen kennistest over veilig zonnen!

DOMBURG -  Eerder berichtte het KWF dat Nederlanders de komende dagen extra moeten letten op het goed smeren met zonnebrandcrème. Vandaag lanceert wehkamp, in samenwerking met KWF Kankerbestrijding, een landelijke quiz over veilig zonnen, getiteld: ‘Wat weet jij over veilig zonnen?’ Met deze kennistest willen wehkamp en KWF zich samen inzetten om Nederlanders bewuster te maken van de gevaren van onbeschermd zonnen.

Zon wordt onderschat

Volgens het KWF worden de gevaren van de zon regelmatig onderschat. In Nederland krijgen jaarlijks ruim 100.000 mensen de diagnose kanker, waarbij huidkanker één van de meest voorkomende vormen is. Volgens het KWF is dit aantal eenvoudig terug te brengen door de kennis en inzicht over zonnen te vergroten. Ook wehkamp maakt zich hier sterk voor, door onder andere kennispagina’s in te zetten over zorgeloos zonnen. Met de kennistest proberen wehkamp en KWF samen de bewustwording te vergroten.

Zonnen Nederlanders verstandig?

Uit onderzoek van TNS NIPO, in opdracht van het KWF, blijkt dat bijna 80% van de Nederlanders de gevaren van de zon kent. Gemiddeld 23% van de Nederlanders geeft aan het afgelopen jaar te zijn verbrand door de zon. Gemiddeld 32% zegt als kind verbrand te zijn. In de praktijk blijkt dat vooral mensen die bij hun vrijetijdsbesteding (zoals fietsen en tuinieren) veel in de zon staan, vaak huidkanker krijgen.

Kennisquiz

Naast de test, die uit verschillende stellingen bestaat, bevat de kennispagina facts & figures over veilig zonnen en advies over insmeerfrequenties passend bij verschillende huidtypes. Ook wordt de “Smeren, kleren, weren” campagne van het KWF onder de aandacht gebracht. Hierbij worden kinderen direct aangesproken om te anticiperen op de gevaren van de zon. De kennistest is te vinden op: http://www.wehkamp.nl/specials/test-jouw-kennis-over-de-zon/

Lees ook:Huidcheckdag vol!
Lees ook:Huid checken!
Lees ook:Sinterklaasspecial (13): Last-minute Sintstress: 80% stelt schrijven gedicht uit tot allerlaatste moment
Lees ook:Laat je huid checken bij de dermatoloog!
Lees ook:ADRZ: Nationale Huidcheque Dag!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>