Oude elektrische apparaten naar de Milieustraat!

VLISSINGEN – Wethouder Elliott gaf afgelopen zaterdag bij de Milieustraat samen met Dansgroep Vlissingen Internationaal, het startsein voor een inzamelingsactie van Wecycle. Als u uw oude elektrische apparaten en/of spaarlampen bij de Milieustraat inlevert, krijgt de gemeente punten. De 25 gemeenten met de meeste punten per inwoner winnen een sponsorcheque van € 1.000,- voor het lokale goede doel. In Vlissingen is dat de Dansgroep Vlissingen Internationaal.

Hoe kunt u helpen?

  1. Ga als u bij de Milieustraat bent, naar de websitewww.wecycle.nl/inleveren. Aan de hand van GPS wordt herkend of u echt op de Milieustraat bent. Dit is belangrijk voor de actie. Hoe vaker inwoners spullen inleveren (u kunt zo vaak als u wilt) hoe meer punten, dus hoe beter voor de actie!;
  2. Check in op de website, scoor punten en maak zelf ook kans op een leuke prijs.

De actie loopt tot en met eind december 2016. Namens Dansgroep Vlissingen Internationaal heel erg bedankt!

Belang recyclen

Jaarlijks verdwijnt 35 miljoen kilo aan kleine apparaten en lampen in de vuilnisbak en gaan zo verloren voor recycling. Het doel van de inleveractie is dan ook om het inleveren van vooral kleine elektrische apparaten en spaarlampen op de Milieustraat te stimuleren. Deze worden vaak nog bij het afval gegooid. Elektrische apparaten laat Wecycle voor 80 procent recyclen, spaarlampen zelfs voor meer dan 90 procent.
Door recycling blijven grondstoffen behouden en komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht.

Lees ook:Oude elektrische apparaten naar de Milieustraat voor Vlissings goed doel!
Lees ook:Lever elektrische apparaten in bij milieustraat!
Lees ook:Elektrische apparaten inleveren
Lees ook:Wecycle-inleveractie!
Lees ook:Lever uw kleine, elektrische apparaten in bij de Milieustraat voor Basketbalvereniging Marathon

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>