Cameratoezicht Hulst!

HULST – De gemeenteraad van Hulst heeft in de vergadering van juni gesproken over maatregelen om het uitgaan in Hulst veiliger te maken. Er werd besloten over te gaan tot verschillende maatregelen. Deze kwamen tot stand in samenspraak met de horeca. Eén van de maatregelen waartoe werd besloten is dat de gemeente Hulst publiek cameratoezicht gaat invoeren in het uitgaansgebied.

Naar verwachting wordt eind oktober openbaar cameratoezicht ingevoerd in het centrum van Hulst. Er worden op drie plaatsen camera’s aangebracht, te weten:
- Grote Markt
- hoek Steenstraat / Grote Markt
- Houtmarkt
Daarmee wordt het belangrijkste deel van de huidige overlastlocaties in beeld gebracht. Verwachting is dat dit cameratoezicht niet alleen een belangrijk hulpmiddel zal zijn bij de opsporing van strafbare feiten, maar dat er ook een preventieve werking vanuit zal gaan.

De bewoners/gebruikers van de panden in het gebied dat door de camera’s in beeld zal worden gebracht, zijn hierover per brief geïnformeerd. Hen is nadere informatie verstrekt over de manier waarop hun privacy wordt beschermd.

Om het cameratoezicht in te voeren heeft burgemeester Jan-Frans Mulder van Hulst een zogenaamd “Aanwijzingsbesluit cameratoezicht” genomen. Daarbij is het gebied dat door camera’s zal worden beveiligd aangewezen. Het gaat om de Grote Markt, een gedeelte van de Steenstraat, het Cornelis de Vosplein, de Houtmarkt, een gedeelte van de Lange Nieuwstraat en een deel van de Kleine Bagijnestraat. Dit besluit ligt voor een ieder ter inzage in de gemeentewinkel – tijdens de gebruikelijke openingstijden -  en wel vanaf 29 september tot en met 26 oktober 2016.

Overige maatregelen veiliger uitgaan

Overeengekomen werd dat de betrokken horecaondernemers in het uitgaansgebied camerabeveiliging aan gaan brengen in hun zaak. Daarnaast gaat de horeca de afspraken uit het Convenant Veilig Uitgaan stringenter naleven en wordt intensiever toezicht gehouden door de horeca op (geluids-)overlast van het terras. De communicatie onderling in het uitgaansgebied (instellen groepsapp) en richting politie en gemeente over de overlastgevende personen wordt verbeterd.

Naast dat de gemeenteraad besloot om publiek cameratoezicht in te gaan voeren, werd besloten om daar waar nodig gebruik te vaan maken van de mogelijkheid tot het opleggen van een gebiedsverbod.

Lees ook:Cameratoezicht Hulst van start!
Lees ook:Meer cameratoezicht Hulst
Lees ook:Strijd tegen horecaoverlast!
Lees ook:Alternatieve maatregelen veiliger uitgaan!
Lees ook:Najaarskermis Hulst!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>