Kapellenaars steunen intocht Sinterklaas met oude föhn of spaarlamp!

KAPELLE – Inwoners van de gemeente Kapelle die afgedankte elektrische apparaten of spaarlampen (e-waste) inleveren bij de milieustraat, kunnen daarmee de intocht van Sinterklaas in Kapelle, Wemeldinge en Schore ondersteunen. Hoe meer bezoekers op de milieustraat, hoe groter de kans dat het lokale goede doel een Wecycle-sponsorcheque van 1.000 euro in de wacht sleept. Ook de inleveraars zelf maken kans op mooie prijzen. Doel van de campagne is om inwoners te stimuleren meer klein e-waste in te leveren op hun gemeentelijke milieustraat. Wecycle is de non-profitorganisatie die de inzameling en recycling van e-waste regelt in Nederland.

Wie op de gemeentelijke milieustraat e-waste inlevert, kan ter plekke met zijn of haar smartphone inchecken op de Wecycle-actiesite. Via GPS (Global Positioning System) wordt vastgesteld of de inwoner echt op de milieustraat is. Vervolgens kan de inwoner punten scoren voor het goede doel. De 25 gemeenten met de meeste punten per inwoner ontvangen van Wecycle een sponsorcheque van 1.000 euro. Inwoners maken kans op een nieuw apparaat.

Klein e-waste naar milieustraat

Doel van de actie is om het inleveren van kleine elektrische apparaten en spaarlampen via de gemeentelijke milieustraat te stimuleren. 83 procent van de bevolking weet dat je oude kleine elektrische apparaten kunt inleveren bij de milieustraat, voor spaarlampen is dit 74 procent (TNS Nipo/Kantar Public, 2016). Kleine apparaten en lampen blijven echter in huis liggen, terwijl deze heel goed kunnen worden gerecycled. Jan Vlak, directeur van Wecycle: “Veel mensen gaan naar de milieustraat met hun afgedankte koelkast, tv of wasmachine maar ze vergeten daarbij hun oude föhn of kapotte spaarlamp. Als je toch naar de milieustraat gaat, kijk dan of er in de la of schuur nog apparaten en lampen liggen. Kleine moeite maar goed voor het milieu en nu ook voor het lokale goede doel.”

De inzamelactie loopt tot en met 31 december. Wecycle maakt in januari bekend welke gemeenten hebben gewonnen. Meer informatie: wecycle.nl/inleveren.

Lees ook:Elektrische apparaten inleveren
Lees ook:Lever elektrische apparaten in bij milieustraat!
Lees ook:Wecycle-inleveractie!
Lees ook:Nieuwe inleveractie kleine elektrische apparaten Milieustraat
Lees ook:Inleveractie kleine elektrische apparaten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>