Ongehinderd app binnenkort ook in Hulst!

HULST – De app van Ongehinderd geeft mensen met een lichamelijke beperking inzicht in de toegankelijkheid van openbare gebouwen maar ook horeca, attracties en parkeervoorzieningen. De gemeente Hulst sluit – als eerste gemeente in Zeeland – aan bij de Ongehinderd app.
Mensen met een beperking kunnen met deze app toegankelijke locaties vinden, maar kunnen deze ook beoordelen om de ervaringsdeskundigheid te meten en te delen met elkaar.

Op vrijdag 21 oktober 2016 vindt om 14.00 uur de startbijeenkomst plaats in het stadhuis te Hulst. Op deze dag beoordeelt wethouder Frank van Driessche – samen met de heer Gerard de Nooij van de Ongehinderd app en leden van de Stichting Drempelvrij Hulst – de toegankelijkheid van het stadhuis. Daarmee wordt het startsein gegeven om de toegankelijkheid van Hulst voor mensen met een beperking op de kaart te zetten.

Vervolgens gaat de daarop volgende weken het keuringsteam van Ongehinderd de gebouwen van de gemeente Hulst in kaart brengen. De informatie wordt vervolgens getoond in de gratis app en op de websitewww.ongehinderd.nl.

De Ongehinderd app is gratis en is te downloaden via de App-store en Google Play Store.

Iedereen met een lichamelijk beperking – of dat nu blinden of slechtzienden zijn, mensen die slecht ter been zijn, rolstoelgebruikers, doven of slechthorenden – kunnen via de Ongehinderd app en via www.ongehinderd.nl zien welke vrijetijdslocaties toegankelijk zijn om naar toe te gaan

Lees ook:Ongehinderd app nu ook in Hulst!
Lees ook:Dethon gaat gemeentegebouwen schoonmaken!
Lees ook:Gratis ID-kaarten “uitverkocht” !
Lees ook:Open monumentendag!
Lees ook:Nieuwe website Tholen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>